Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. srpnja 2017.

Naš ”čovjek od čelika”: Goran Draksler istrčao ultramaraton Vukovar – Srebrenica u duljini od 227 kilometara

Slatinčanin Goran Draksler je”čovjek od čelika”. Slatinski ultramaratonac, član Udruge maratonaca Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, istrčao je VI. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica, povodom 22. godišnjice srebreničkog genocida, koji se po etapama trčao od 6. do 11. srpnja.

Draksler je uz još četvoricu ultramaratonaca, istrčao ultramaratton, startavši na Ovčari i završivši utrku u 227 kilometara udaljenim Potočarima.

Utrku je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Cilj je bio podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, nastoji se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook)

Share Button