Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. kolovoza 2017.

Fotogalerija: Ponedjeljak na Rokovu 2017 – VUF, mažoretkinje i na kraju dana Lana Jurčević

Odlična atmosfera na koncertima Indian Summer Banda i popularne Lane Jurčević

Glazbeni dio trećeg dana Rokova 2017. započeo je koncertom virovitičkog Indian Summer Banda koji je i ovoga puta uigrano redao svjetske rock uspješnice te tako ponovno dokazao da pripada vodećim glazbenim ansamblima u gradu i županiji.

Nakon nastupa virovitičke rock grupe na pozornicu se popela jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica, Lana Jurčević, i tada je nastala prava euforija, a hitovi su se samo redali. I staro i mlado je u jedan glas pjevalo „Ludo ljeto, „Odlaziš, „Otkad te nema“, „La la land“, „Što je moje, što je njeno“, „Majica“, „Hollywood“… Ovom prilikom Lana je virovitičkoj publici predstavila i pjesme s najnovijeg studijskog albuma „Tabu“ koji je u prodaji od lipnja. Mlađi dio populacije osobito je oduševila pjesma „Kim Kardashian“ s kojom je pjevačica nastupila na ovogodišnjem CMC festivalu i koja je u manje od mjesec dana prikupila preko dva i pol milijuna pregleda.

Sve u svemu, možemo zaključiti kako je Lana Jurčević na virovitičkom koncertu zadovoljila sve ukuse i oduševila fanove, a djelić euforične atmosfere donosimo vam u fotogaleriji… (www.icv.hr, mb, foto: Matija Rođak)

Dan svoga grada nastupom proslavile i Virovitičke mažoretkinje

Virovitičke mažoretkinje, čije su kadetkinje sedmerostruke državne prvakinje, predstavile su se svojoj domaćoj publici povodom Dana svoga grada. Tom prilikom izvele su zavidne koreografije s kojima su nastupale na državnom i europskom prvenstvu. Virovitičke mažoretkinje djeluju već 10 godina, a od nedavno imaju i novo vodstvo, predsjednicu Natašu Kranjec. Ljubav prema mažoret plesu kako trenerice i sada predsjednice, tako i mažoretkinja, ogleda se i u osvojenim brojnim peharima i medaljama, a osim što na ovaj način slave rođendan svoga grada one ga neprestano predstavljaju u najboljem svijetlu diljem Europe. (www.icv.hr, žđ; Foto: Matija Rođak)

Nevjerojatni VUF započeo okupiranje virovitičkih ulica

Bubnjari, fire show, akrobati na trapezu, igre na svili te brojni klaunovi i drugi ulični zabavljači i ove će godine okupirati virovitičke ulice i pozornice. U organizaciji Kazališta Virovitica u ponedjeljak je započeo 7. virovitički ulični festival te će obilježiti i ovogodišnje Rokovo. Osim u ponedjeljak brojni akrobati i zabavljači Viroviticom će vladati i u utorak i srijedu u večernjim satima stoga ne propustite nezaboravne i nevjerojatne izvedbe VUF-ovaca. (www.icv.hr, žđ; Foto: Matija Rođak)

Kulturna udruga Enigma kreativnom radionicom oduševila mališane

Novoosnovana virovitička Kulturna udruga Enigma predstavila se kreativnom radionicom povodom proslave Dana grada. “Ritam prirode” naziv je radionice kojom su na vrlo kreativan način educirali mališane o mogućnosti ponovne uporabe naoko neiskoristivih materijala. Čepovi, prazne plastične boce i čaše, kartonske kutije i tube, uz malo truda i kreativnosti postali su zanimljiva svirala, s kojima su kasnije zasvirali i zapjevali.

– Udruga je s radom počela u lipnju ove godine i cilj nam je djeci približiti nastavne programe, s naglaskom na matematiku, koju ne možete često vidjeti na radionicama – rekla je predsjednica udruge Saša Jakubec te istaknula kako im je želja djeci olakšati učenje školskih predmeta na kreativan način. Ovom radionicom na otvorenom, Enigma je pokazala što djeca i roditelji mogu očekivati već u rujnu kada kreću s radionicama iz matematike, jezika i glazbe. (www.icv.hr, tekst i foto: M. Lukačić)

U središtu Virovitice polaznici krav mage održali pokazni trening

Polaznici seminara krav mage u sklopu Rokova 2017. u središtu Virovitice održali su pokazni trening. Inače, jedan trening traje između sat i pol do tri sata, a svi prolaznici mogli su vidjeti po čemu se ova borilačka vještina razlikuje od ostalih. Naime, krav maga izmišljena je za samoobranu i u njoj nema pravila, te ju uspoređuju sa mješovitim borbama, odnosno MMA. Krav maga obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Nastala je u Izraelu te je u Hrvatskoj postala jako popularna u posljednjih nekoliko godina, a njom se mogu baviti svi, od žena, djece i muškaraca, a dob nije bitna. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Vedran Lesić)

Tamburaške pjesme u izvedbi Rodoljubaša ispunile su srca ljubitelja te vrste glazbe

U kasnim popodnevnim satima u ponedjeljak šetalište Edite Schubert bilo je idealno mjesto za ljubitelje tamburaške glazbe. Naime, u sklopu Rokova 2017. Virovitičane i njihove goste i ove su godine zabavljali tamburaši veterani Hrvatskog pjevačkog društva “Rodoljub”. Intimna atmosfera na poseban je način obilježila rođendan našeg grada, a tamburaške pjesme u izvedbi Rodoljubaša ispunile su srca ljubitelja te vrste glazbe. (www.icv.hr, žđ; Foto: Mirjana Lukačić)

Pred virovitičkom publikom Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica proslavile 25 godina postojanja

Pred mnogobrojnom virovitičkom publikom Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica proslavile su 25 godina od osnivanja mažoretkinja kao sekcije Gradske glazbe. Iza njih su brojna regionalna i državna prvenstva koja su iznjedrila brojne medalje. Svojim su nastupom kadetski, seniorski i dječji sastav, uz orkestralnu pratnju Gradske glazbe Virovitica, pokazali rezultat truda i napornog rada.

Proslavu su uveličali i njihovi gosti: Bjelovarske mažoretkinje, Đakovačke mažoretkinje, Mažoretkinje Grada Grubišnoga Polja, Mažoretkinje Kotoribe i Udruga Mažoretkinja „Lekeničke mažoretkinje“ koje su svojim nastupima pokazale svu ljepotu mažoret plesa.

Na koncu proslave, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac u ime Grada Virovitice, Turističke zajednice Grada Virovitice i Mažoretkinja Gradske glazbe, gostujućim mažoretkinjama podijelila je prikladne poklone kako bi im ovogodišnje Rokovo u Virovitici ostalo u lijepom sjećanju. (www.icv.hr, tekst: M. Lukačić, foto: M. Rođak)

Share Button