Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2017.

Maja Kožnjak 8, Tena Mioč 6, Katarina Šandor 4: Poraz Pitomače u Koprivnici od Podravke Vegete 24:37 u čijim redovima je briljirala Virovitičanka Marijeta Vidak s 10 golova

Zbog utakmice EHF kupa koju igraju u subotu protiv Viborga, rukometašice Podravke Vegete unaprijed su odigrale susret osmog kola Prve lige protiv Pitomače. Koprivničke rukometašice očekivano su slavile, no Pitomača je pružila dobar otpor, posebno u prvih 30 minuta utakmice.

Tek u 14. minuti pogotkom Marijete Vidak Podravka dolazi do tri pogotka prednosti što je održavala do 22. minute. Tada je Maja Kožnjak pogodila za 11:10 i dovela svoju Pitomaču na korak do izjednačenja. Međutim, do kraja poluvremena uspjele su postići samo dva gola, dok je Podravka zabila njih šest i na odmor otišla s +5 (17:12).

U nastavku Pitomača nije više mogla pratiti tempo Podravke te je počela rezultatski padati. Domaće rukometašice su malo po malo gradile svoju prednost koja je postala dvoznamenkasta u 45. minuti nakon pogotka Ane Toth.

Na kraju su visoko slavile i tako se na najbolji mogući način zagrijale za susret protiv Viborga. Najbolja je kod Podravke bila je Marijeta Vidak koja se u strijelce upisala deset puta, a Antonija Jukić skupila je 11 obrana. Kožnjak je predvodila Pitomaču s osam pogodaka, šest je dodala Tena Mioč, a četiri Katarina Šandor. Vratarka Melita Jug skupila je 12 obrana. Iduću prvenstvenu utakmicu, Pitomača igra 18. studenog, kada u svojoj dvorani dočekuje Ivanić. (www.hrs.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button