Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. studenoga 2017.

Pomoć iz Francuske: Ivan Perković je čovjek velikog srca, u Orahovicu stigao četvrti tegljač humanitarne pomoći

U Orahovicu je stigao četvrti ovogodišnji tegljač humanitarne pomoći iz Francuske koju isporučuje Ivan Perković, rođeni Orahovčanin, a kroz rad u humanitarnoj organizaciji Fraternite Catalogne Croatie. Perkovićeva udruga ovaj put dostavila je medicinsku opremu, krevete i druge kućne potrepštine.

Donacija će biti raspoređena u dva Crvena križa, orahovački i slatinski, a uz Ivan Perkovića u svakom dolasku na isporuku te u kompletnom humanitarnom radu pomaže mu supruga Carmen, Francuskinja španjolskog podrijetla. Nesebičan humanitarni rad Ivana Perkovića, pohvalio je i zamjenik župana Darko Žužak.

– Nama je važno pomoći i presretni smo kada vidimo i znamo da sve što donesemo nekome koristi i pomogne. Ja sam sve ovo počela raditi uz supruga Ivana i jednostavno se zaljubila u humanitarni rad i ništa mi nije teško. Uživam u svakoj pripremi nove donacije i moram reći da naša udruga vođena predsjednicom Joisette Roig i udruga s kojom surađujemo “Doktor na licu mjesta”, koju vodi dr. Pierre Cholat Namy, rade velik posao. To je mala grupa ljudi, ali s velikim srcem. Moram zahvaliti društvima Crvenog križa iz Orahovice i Slatine koji odlično odrade nastavak posla, dakle sve ovo što mi dovezemo podijele onima kojima je to uistinu u potrebno, što nama mnogo znači – rekla je Carmen Perković. (www.glas-slavonije.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button