Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2018.

Tako blizu i tako bajkovito: Ovo nisu fotografije iz Alpskih visina, ovo je s Papuka, inače u četvrtak se kod nas očekuje – 20 Celzijevih stupnjeva

Sibirska zračna masa tijekom nedjelje je zahvatila i područje VPŽ. Jutarnje temperature zraka tijekom nedjelje već su se u višim predjelima županije spuštale ispod ledenih -10°C. Temperatura zraka tijekom dana se nije dizala iznad -9°C uz sjeveroistočni vjetar koji je puhao brzinom 5m/s. Osjet neugode (indeks hlađenja) iznosio je -16.2°C. Snježni pokrivač na Jankovcu veći je od pola metra. Mi smo izmjerili 54 cm.

Do četvrtka očekujemo nastavak osjetno hladnijeg vremenskog perioda ili vrhunac ovogodišnje hladnoće. Tijekom ponedjeljka i utorka očekujemo novi snijeg i snježni pokrivač uglavnom do 10 cm. Na Papuku te na području južnog i istočnog dijela županije (do 10 cm). Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu sumaglicu ili maglu. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -20°C do -8°C. Najviše dnevne od -10°C do -5°C. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Od četvrtka očekujemo južinu i porast temperature zraka.

Inače, put Papuka, Jankovca, Nevoljaša i Crnog vrha, uputili su se i Kristijan Paljar i Tomislav Kolec, pa u fotogaleriji pogledajte kako izgleda bajkoviti Papuk. (www.icv.hr, www.vpz..hr, Fotografije: Tomislav Kolec i Kristijan Paljar)

Share Button