Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. svibnja 2018.

World cup kickboxing: Una Maravić seniorska i juniorska pobjednica Svjetskog kupa, u TKD Slatina razmišljanju o preseljenju iz ovog grada

U Budimpešti je održan ”World cup kickboxing Budimpest” na kojemu su sudjelovala 243 kluba i 2437 boraca iz 38 država i na kojem je sedamnaestogodišnja Una Maravić iz TKD kluba Slatina osvojila je dva zlata i broncu u tri različite discipline, kao jedina od svih borkinja na ovome prestižnom Svjetskom kupu. Una je osvojila zlato u kick lightu u seniorskoj konkurenciji do 55 kilograma tako što je prošla sva tri kola bez izgubljenog boda, zlato je osvojila i u light contactu u juniorskoj konkurenciji do 55 kilograma gdje je pobijedila u 4 borbe i time ujedno postala najbolja juniorka Svjetskog kupa, a broncu je Una osvojila u semi contactu u konkurenciji juniorki do 60 kilograma gdje je pobijedila u tri borbe i tijesno izgubila borbu za ulazak u finale. Ovim rezultatom Una je bila najbolja borkinja turnira i plasirala je TKD klub Slatina na 50. mjesto od gotovo 250 klubova, pošto je gotovo 20 država s više stotina boraca ostalo iza slatinskog kluba. Sve odrađene borbe Una je rješavala prekidima u prvoj rundi, te pokazala tehniku i taktiku koja spada sam svjetski vrh.

– TKD klub Slatina u zadnje vrijeme trenira u neadekvatnom i neopremljenom prostoru, gotovo bez ikakve financijske pomoći, pa je ovaj rezultat s time još veći i značajniji – kaže Stjepan Gal, glavni trener TKD kluba Slatina, te dodaje kako u klubu ozbiljno razmišljaju o preseljenju u neko drugo mjesto naše županije gdje će mjerodavni pokazati više razumijevanja za ove vrhunske rezultate slatinskih boraca i borkinja koji spadaju u sam svjetski vrh. Eva Gal je na istom natjecanju osvojila 5. mjesto nesretno izgubivši od pobjednice turnira. (ADF; TKD klub Slatina)

una1

Share Button