Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. rujna 2018.

Panonsko-bilogorski rekreativni maraton: Start je u nedjelju u 10,00 sati, prijavljeno je 160 biciklista iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske

Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije skupina biciklističkih entuzijasta iz Kluba za ekspedicionizam i sport – Keks iz Virovitice u nedjelju, 9. rujna organizira 3. Panonsko-Bilogorski maraton MTB. Podršku ovom velikom događaju daju i Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije te Razvojna agencija VIDRA.

– Ove godine staze su prilagođene svima i ima ih tri: velika od 78 kilometara, srednja od 50 kilometara i mala od 33 kilometra. Mala staza prilagođena je baš svima – dovoljno je imati bicikl i kacigu. Srednja staza malo je zahtjevnija, moraš biti malo bolji rekreativac da bi ju izdržao. Dok je velika staza namijenjena onim malo izdržljivijim vozačima koji se moraju pripremiti na dosta uspona i 1400 metara visinske razlike – kazao je Goran Jurković, u ime organizatora, Kluba za ekspedicionizam i sport – Keks iz Virovitice.

xv8ycizt

Start je u 10,00 sati u nedjelju 9. rujna, kod Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, a ondje je postavljen i cilj utrke. Pod policijskom pratnjom vozit će se prvih nekoliko kilometara, nakon kojih dolaze makadamski putevi i na kojima počinju pravi MTB doživljaji. Proglašenje pobjednika predviđeno je za 14,30 sati.

– Staze su spremne, dobro označene, a dečki iz HGSS Orahovica bit će tu ako krene nešto po zlu. Oni nam pomažu, što se osiguranja tiče i u svim slučajevima u kojima je njihova intervencija potrebna – rekao nam je Goran Jurković.

Prijavljeno je 160 biciklista iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Ove godine, utrka se (velika) vozi i djelomično kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Na utrku se prijavio i Matija Meštrić iz Međimurja, jedan od najboljih u kategoriji Elite u Hrvatskoj. Sve u svemu, organizatori poručuju da će ovo biti zanimljiv događaj, pun adrenalina i uzbuđenja, a kojeg svakako vrijedi pogledati. Više o utrci i prijavama zainteresirani mogu saznati ovdje ili ovdje. (www.icv.hr, Fotografije: Facebook)

Share Button