Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

Povodom blagdana Male Gospe održana svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina

Uz nazočnost saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Republike Hrvatske Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, njegovih zamjenika Zdravka Dijakovića i Staniše Žarkovića, načelnika općine Voćin Predraga Filića, gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša, gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca, vijećnika u Skupštini VPŽ Dinka Đerija, mnogobrojnih načelnika s područja županije, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina.

Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća, kod Spomen obilježja u centru Voćina, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na sve poginule mještane u Domovinskom ratu…

Inače, blagdan Male Gospe, zaštitnice općine Voćin, 8. rujna obilježava se i kao Dan općine Voćin, a već u nedjelju 5. rujna, brojni su vjernici tim povodom pohodili svetište Majke Božje Voćinske gdje je misno slavlje predvodio požeško-slavonski biskup Antun Škvorčević.

Govoreći o Voćinu, načelnik općine Predrag Filić, osvrnuvši se na rad u protekloj godini, podcrtao je odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, a zahvalio se i na pomoći Vladi RH, nadležnim ministarstvima, saborskom zastupniku Josipu Đakiću…

– Unatoč recesiji koja je pogodila cijeli svijet, pa tako i svaki kutak Hrvatske, moramo izraziti zadovoljstvo učinjenim u proteklih godinu dana. Ova je godina za općinu Voćin bila jedna od najplodnijih investicijama. Odradili smo dosta projekata, a u pripremi su ili pri završetku i mnogi drugi. Najznačajniji projekti odrađeni u proteklih godinu dana su sanacija Dječjeg vrtića „Jelenko“, izgradnja 900 metara nogostupa Bokane – Ćeralije, asfaltirano je dječje igralište u Ćeralijama, napravljen je glavni projekt kanalizacije naselja Voćin koji je trenutačno u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, otvorena je poučno-turistička staza u naselju Voćin, napravljeno je centralno grijanje za Osnovnu školu u Ćeralijama i sanacija svih priključaka na vodovod u ulicama N. Š. Zrinski i Dubrovačkoj, a završen je i most u Ulici N. Š. Zrinski.

Projekti koji su u tijeku su izgradnja vodospreme u Voćinu; do 1. prosinca završit će radovi na sportskoj dvorani u Voćinu; u tijeku su radovi na uređenju parka u Voćinu; na Dan općine potpisan je ugovor o izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta toplane i toplovoda, a otvoreni su radovi na sanaciji kompletnog vodovoda u Voćinu.

Uz te započete projekte, planirani su i novi. U narednih godinu dana najavljeno je i otvaranje nove turističke zajednice u Voćinu, planira se uređenje središta naselja, opremiti će se Mjesni dom u Humu, izgraditi dječja igrališta u Bokanama i Humu, biti će dovršena crkva u Voćinu, a planirana je i izgradnja parkirališta za nekoliko tisuća automobila i autobusa.

Općina osim kapitalnih projekata provodi i neke od programa pomoći svojim građanima, a koji se najviše ostvaruju kroz pomoći pri školovanju. Općina Voćin perjanica je u Virovitičko-podravskoj županiji po ulaganju u obrazovanje i djecu. Cijena boravka u vrtiću za roditelje je 200 kuna, Općina sufinancira prijevoz srednjoškolaca s 20 posto mjesečne karte, a svaki student koji redovno upisuje višu godinu dobiva mjesečnu potporu od 500 kuna. Time se pokazuje da je razvoj općine usmjeren upravo prema razvoju visokoobrazovanih kadrova koji će u budućnosti biti nositelji razvoja općine.

no images were found

Share Button