Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2010.

Sindikati strojovođa Hrvatske dali punu potporu željezničkoj pruzi Virovitica – Barcs

U prostorijama Grada Virovitice održana je konferencija za medije kojoj su osim gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina nazočili i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i zamjenik predsjednika sindikata  strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović. Tom prigodom gradonačelnik Kirin obavijestio je prisutne da već više od godine dana traju intenzivni pregovori u Hrvatskim željeznicama kako bi se što prije riješili problemi vezani uz željeznički promet na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije od otvorenja teretne pruge Virovitica – Barcs, postavljanja svjetlosne signalizacije i polubranika na nezaštićene pružne prijelaze, pa sve do bolje prometne povezanosti Virovitice sa Zagrebom.

Upravo iz tih razloga Viroviticu je danas posjetio i zamjenik predsjednika sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović koji je dao punu potporu izgradnji teretne pruge na međunarodnom pravcu Virovitica – Barcs koji s obzirom na veliku količinu prometa preko graničnog prijelaza Terezino Polje sigurno ima svoju budućnost.

– Zbog svog geografskog položaja Virovitica ima sve preduvjete da uskoro postane veliko željezničko prometno čvorište. Za sve zaposlene u Hrvatskim željeznicama svaka pruga koja može sama sebe isplatiti je više nego interesantna, a siguran sam da će pruga Virovitica – Barcs biti jedna od tih – rekao je između ostalog na tiskovnoj konferenciji Dalibor Petrović. (www.virovitica.hr)

Share Button