Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. listopada 2010.

Virovitica dobiva najsuvremenije opremljenu stanicu za tehnički pregled vozila u regiji

Nakon što je ove godine i službeno otvorena najveća virovitička Poduzetnička zona III koja se prostire na čak 40 hektara, a u čiju izgradnju je do sada uloženo gotovo 15 milijuna kuna, danas su započeli radovi na izgradnji drugog pogona u navedenoj zoni. Naime radi se o početku radova na izgradnji Stanice za tehnički pregled vozila koju će u Virovitici otvoriti tvrtka CROATIA osiguranje, a zaposliti će preko 10 novih djelatnika.

Kako je u uvodu rekla članica uprave CROATIA osiguranja Silvana Ivančić otvorenje stanice za tehnički pregled vozila planiran je do kraja 2010. godine. Stanica će imati dvije tehnološke linije i biti će najsuvremenije opremljena stanica u regiji.

– U kriznoj poslovnoj godini koja nam je donijela mnoge izazove CROATIA osiguranje otvorila je 6 najsuvremenije opremljenih stanica za tehnički pregled vozila i 44 nova radna mjesta što je doista pokazatelj uspješnosti poslovanja tvrtke. Danas CROATIA osiguranje posjeduje 39 stanica za tehnički pregled vozila diljem Hrvatske u kojima je zaposleno 320 djelatnika i u kojima je tijekom 2009. godine izvršeno 360.000 tehničkih pregleda što je oko 20% ukupno obavljenih tehničkih pregleda u Republici Hrvatskoj rekla je između ostalog Silvana Ivančić.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin prije svega se zahvalio CROATIA osiguranju što su u ova teška vremena borbe za svako radno mjesto omogućili ovu investiciju posebno istaknuvši da je i ovo još jedan koračić prema tome da Virovitica postane mali srednjoeuropski grad ugodan za življenje svim njegovim građanima.

– Nakon Spectra medie ovo je početak radova na drugom objektu u Poduzetničkoj zoni III. Kako su već neke parcele prodane, a i u pregovorima smo sa mnogim potencijalnim investitorima uskoro se može očekivati još otvorenja na zadovoljstvo svih – nas nije krio oduševljenje početkom spomenutih radova gradonačelnik Kirin.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo što su se uloženi trud i sredstva u Poduzetničku zonu III unatoč ovoj krizi vrlo brzo počela vraćati.

– Poduzetnička zona III otvorena je ove godine i u nju je utrošeno oko 15.000.000,00 kuna, a već ova prva dva objekta u njoj imati će vrijednost oko 25.000.000,00 kuna što najbolje govori o tome da su ljudi koji su radili na ovom projektu imali jako dobru viziju u njegovu isplativost što će posebno doći do izražaja nakon završetka Autoceste A-13 od Zagreba do Virovitice.

Saborski zastupnik Josip Đakić u svom govoru posebno je naglasio zadovoljstvo što će i u ovom projektu izvođač radova biti virovitička tvrtka Brana jer se i na taj način čuvaju radna mjesta u spomenutoj tvrtki. Istaknuo je i činjenicu da će završetak ovog objekta zasigurno povećati sigurnost u cestovnom prometu što je važnije i od same investicije jer ljudski život nema svoju cijenu.

Na kraju svečanosti saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i regionalni direktor CROATIA osiguranja Vlado Ošust položili su kamen temeljac koji je blagoslovio župnik Župe bl. Alojzija Stepinca Stjepan Škvorc. (www.virovitica.hr)

Share Button