Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. listopada 2010.

Uz dodjelu javnih priznanja, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Zdenci

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj u povodu dana općine Zdenci, blagdana sv. Mihaela, održanoj u subotu 25. rujna, nazočili su brojni gosti iz gospodarskog i političkog života općine, županije i Države. Uz potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Friščića, sjednici su nazočili: saborski zastupnici Marijana Petir i Josip Đakić, direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart, župan Tomislav Tolušić i njegovi suradnici, župnici četiri župe kojima pripada općina Zdenci, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

Na sjednici je načelnik općine Barukčić, uzvanike ukratko upoznao s realiziranim i započetim projektima unazad godinu dana, posebno ističući projekte o skrbi za djecu i mlade, pronatalitetnu politiku, projekt „općina bez makadama“, a navodeći skori početak gradnje proizvodnog postrojenja za proizvodnju bio plina, toplinske i električne energije, potvrdio je i da razmišljaju o budućnosti. Predstavnik njemačke tvrtke Bionardo Andrija Falćan i načelnik općine Barukčić potpisali su ugovor o gradnji toga postrojenja koji će za dvije godine, kada će biti u funkciji, otvoriti 300 novih radnih mjesta.

Na sjednici se uzvanicima obratio msgr. Ivan Štrbenac, počasni građanin općine, župnik orahovačke župe, jedne od četiri kojima teritorijalno pripada općina Zdenci. Govoreći pohvalno o razvoju općine, među ostalim je kazao kako ne vrijedi kukati, već raditi i graditi i moliti Boga da posao blagoslivlja. Župan Tomislav Tolušić i tom prigodom je kazao kako su Zdenci mala općina ali ugodna i lijepa za življenje, te da može biti uzor svim općinama u Hrvatskoj kako treba raditi. Kazao je kako će županija i nadalje sudjelovati u svakom projektu kojega općina bude inicirala, jer se i do sada dokazalo kako se kvalitetno radi. Josip Đakić saborski zastupnik, naglasio je značaj ravnomjernog razvoja Hrvatske, općinu Zdenci kao primjer takvoga rada. Kazao je kako će kao saborski zastupnik i dalje davati svoj doprinos u razvoju općine.

Potpredsjednik sabora Josip Friščić koji je otkrio i skulpturu Stjepana Radića na istoimenom trgu, govoreći na sjednici, pohvalio je vodstvo općine koje je malu sredinu učinilo ugodnom za življenje, realizacijom brojnih projekata. Podržao je Friščić izjavu župana Tolušića, kako Zdenci mogu biti primjer i mnogo većim općinama u Hrvatskoj, na koji način treba raditi, te rekao da općina Zdenci racionalizacijom jedinica lokalne samouprave, nikako ne smije biti ukinuta.

Dan općine bila je prigoda i za nagrađivanje zaslužnih koji su doprinijeli sveopćem napretku općine. Zamjenik načelnika Rudolf Hološ i načelnik Barukčić uručili su priznanja. ZLATNE PLAKETE za izuzetan doprinos razvoju Općine Zdenci primili su Jadranko Husarić direktor Hrvatskih voda, i saborski zastupnik Josip Đakić. SREBRNE PLAKETE uručene su za iskazani doprinos razvoju Općine Zdenci, županu Virovitičko-podravske županije, Tomislavu Tolušiću, i zamjeniku župana, Zdravku Dijakoviću, OPĆINSKA PRIZNANJA dodijeljena su Tomislavu Bobanu, zamjeniku državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, za doprinos razvoju Općine Zdenci, te DVD-u Zdenci, za iskazanu aktivnost u spašavanju imovine za vrijeme ovogodišnjih poplava . Za doprinos u obrani od poplava, općinska priznanja, ZAHVALNICE, zaslužili su Antun Škorvaga i Željko Škorvaga. (gj, www.radio-orahovica.com)

Share Button