Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. ožujka 2019.

Brlići na vrhu Hrvatske: Na Državnom prvenstvu u krosu, petero učenika VTC osnovne škole i jedna gimnazijalka, bilo je u redovima prvaka HR

Učenici atletske sekcije Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić, Matko Jug, Petra i Lucija Keleković, Klara Crnoja, Tin Tumpić i Mihaela Milković (učenica 1. razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica), koje trenira Zlatko Tot, tvorac europskog juniorskog prvaka Marina Bloudeka, dio su ekipe Atletskog kluba Agram, koji je ovaj vikend, u Labinu osvojio ekipni naslov prvaka Hrvatske u ženskoj i muškoj kategoriji.

Pojedinačno, najbolji rezultat od Virovitičana, ostvario je Tin Tumpić, koji je bio 4. kod kadeta, a istodobno je bio dio zlatne postave Agrama u kadetskoj konkurenciji. Inače, ekipno, atletičari Kvarnera iz Rijeke bili su srebrni, a u njihovim redovima nastupio je i Marino Bloudek, koji je na 4.000 metara zauzeo 5. mjesto zaostavši za pobjednikom 13 sekundi. Na prvenstvu su nastupili i članovi AK Virovitica, koji su u ženskoj konkurenciji ukupno zauzeli 21. mjesto… No, predvođene trenerom Sinišom Špirancem, svoje prvo prvenstvo države istrčale su djevojke iz Atletskog kluba Virovitica, Mia Teskera, Lamija Dragosavljević, Ema Vanjhal, Petra Nađ i Nikolina Kojić koje su inače i prva generacija atletičarki AK Virovitica koje treniraju od prvog dana osnutka kluba. Na kraju su djevojke zauzele 12. mjesto u mlađe kadetskoj konkurenciji… (www.vpz.hr, Fotografije: Zlatko Tot i Facebook AK Virovitica)

54436650_818663585143689_6152138277508874240_o

Share Button