Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u Virovitici otvorila 6. sajam zadruga hrvatskih branitelja

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u Virovitici je otvorila 6. sajam zadruga hrvatskih branitelja na kojem se okupilo više od 250 braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske.

Uz predsjednicu Vlade RH Jadranku Kosor, svečanosti otvaranja, između ostalih, nazočili su i: potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Popijač, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin,…

Cilj okupljanja je međusobno povezivanje braniteljskih zadruga te upoznavanje javnosti i potencijalnih poslovnih partnera s radom zadrugara-hrvatskih branitelja, kao i prezentacija proizvoda i usluga braniteljskih zadruga.

– Sjećam se kada smo 2004. godine krenuli u projekt osnivanja braniteljskih zadruga mnogi su bili sumnjičavi. Te godine imali smo 10 zadruga, a danas ih je 469 od kojih 310 ima izravnu pomoć Vlade u iznosu od 46.000.000,00 kuna. To znači da smo dobro planirali i prepoznali ono što hrvatski branitelji žele. S ponosom ističem da je u zadruge okupljeno oko 3.000 branitelja i isto toliko kooperanata – kazala je između ostalog predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Izdvojila je primjer zadruga koje su potpisale ugovor s Podravkom o isporuci 402 tone povrća i voća. Sajam je organiziralo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a održavao se je u centru grada Virovitice na potezu od Robne kuće do Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Prvi sajam zadruga hrvatskih branitelja održan je u Vukovaru. Tada je svoje proizvode predstavilo 50 zadruga. Godinu potom, održan je u Splitu (115 zadruga), pa u Zagrebu koji je okupio 157 zadruga. Vodice su 2008. godine bile domaćin za 198 zadruga hrvatskih branitelja, dok se je prošle godine, u Koprivnici okupilo 210 zadruga iz cijele Hrvatske. (www.vlada.hr, kt)

Share Button