Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Za opremanje dječjeg vrtića Cvrčak Virovitičko-podravska županija izdvojiti će 200.000,00 kuna

Zbog poboljšanja standarda kvalitete smještaja predškolske djece na području Grada Virovitice, u prostorijama Grada Virovitice, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin, uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac i pročelnice Ureda gradonačelnika Đurđe Aragović potpisali su Sporazum o sufinanciranju opremanja Dječjeg vrtića „Cvrčak” u Virovitici.

Grad Virovitica proveo postupke javne nabave za dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici, a ukupna investicijska vrijednost radova na dogradnji i opremanju novih prostora Dječjeg vrtića Cvrčak iznosila je 6.650.000,00 kuna, a u pokriću ovih troškova sudjelovali su Grad Virovitica i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske.

Navedenim Sporazumom koji su potpisali župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin Virovitičko-podravska županija iz sredstava Proračuna županije za 2010.godinu sufinancirati će dio troškova opremanja dječjeg vrtića Cvrčak u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se je Virovitičko-podravskoj županiji na pomoći naglasivši između ostalog da to nije jedini zajednički projekt na kojem se radi posebno naglasivši projekt izgradnje učeničkog doma, studenskog doma, nove katoličke gimnazije za koju su već obavljeni razgovori s Crkvom, kao i izgradnju Centra za djecu s posebnim potrebama koji je ušao u prioritete među projektima u resornom ministarstvu.

Župan Tomislav Tolušić ovaj Sporazum najavio je kao još jedan primjer idealne suradnje Virovitičko-podravske županije s Gradom Viroviticom koji je kao županijsko središte najbogatiji, ali su mu zato i investicije najveće i za najveći broj korisnika.

– Ovo je ulaganje u našu djecu jer bez obrazovanih ljudi nema niti razvoja gospodarstva pa su samim tim i ova ulaganja nemjerljiva – naglasio je između ostalog župan Tolušić. (www.virovitica.hr)

Share Button