Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Povodom blagdana sv. Luke u Kapela Dvoru održana svečana sjednica Općinskog vijeća Lukača

Uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, niza načelnika općine s područja VPŽ, te naravno uz domaćine načelnika općine Lukač Đure Bukvića i predsjednika Općinskog vijeća Davora Špoljara, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Lukača povodom blagdana sv. Luke.

U uvodu sjednice, načelnik Đuro Bukvić naglasio je kako na području Općine Lukač ima iznimno visoka stopa zaposlenosti i niska stopa nezaposlenosti. Kako svako mjesto u općini ima vodu, struju, telefon, asfalt, da je započela plinofikacija te da će uskoro započeti radovi na izgradnji kanalizacije u Lukaču čija je vrijednost radova 2.500.000,00 kuna. Naglasio je kako općina Lukač ima velik broj poduzetnika na svom području čime privlači mlade da se ovdje nasele i ostanu živjeti.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin obratio se nazočnima u ime gradonačelnika i načelnika s područja VPŽ, pohvalivši rad Općine, ali i naznačio buduće projekte važne za ovaj kraj od čega je posebno apostrofirao autocestu od Bjelovara prema Virovitici.

Župan Tomislav Tolušić podcrtao je kako je Virovitičko-podravska županija i do sada pomagala Općinu Lukač, a da će tako biti i nadalje jer se radi o zdravoj poduzetničkoj sredini, koju su i mladi zbog toga prepoznali pa dolaze živjeti u nju.

Državni tajnik Stjepan Mikolčić u svom je obraćanju naznačio kako je razvoj poduzetništva na području Općine Lukač itekako vidljiv jer u više desetaka poduzeća radi oko 600 zaposlenih. Naglasio je i kako je ovo poljoprivredni kraj, te nabrojao niz mjere potpore Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja za razvoj poljoprivrede, stočarstva,… Apostrofirao je i ovogodišnje elementarne nepogode koje su napravile mnogo štete na usjevima uz naglasak da je za isto Vlada RH iz Proračuna izdvojila 300.000.000,00 kuna od čega će dobar dio biti dodijeljen i poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske županije.

Saborski zastupnik Josip Đakić pohvalio je rad općine Lukač, uz naglasak da se kako u Općini Lukač tako i drugim sredinama žele dostići standardi kakvi postoje u zapadnim zemljama članicama Europske unije te da su na području Općine Lukač, gdje žive vrijedni i marljivi ljudi, upravo na tom putu.

Na svečanoj sjednici su podijeljena i javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Najznačajnija priznanja, Zlatna plaketa „Grb Općine Lukač“ dodijeljena je virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušiću za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Lukač. Istodobno je Zlatna plaketa „Grb Općine Lukač“ dodijeljena i Pilani Ivča iz Lukača za izniman razvoj gospodarstva te zapošljavanju velikog broja građana na području Općine Lukač. Srebrne plakete „Grb Općine Lukač“ dodijeljene su: Vladi Malčiću iz Dugog Sela i tvrtki Artos d.o.o. iz Lukača, zastupane po direktoru Josipu Bajeru.

Zahvalnice Općine Lukač dodijeljene su: Marku Taušanu iz Turanovca; Mladenu Periću iz Dugog Sela Lukačkog; Vjekoslavu Mikiću iz Dugog Sela Lukačkog; Mati Živkoviću iz Gornjeg Bazja; Stjepanu Ivšiću iz Dugog Sela Lukačkog; Ivivi Mikiću iz Dugog Sela Lukačkog; Željku Šoiću iz Kapela Dvora; Aleksandru Stubičaru iz Kapela Dvora; Robertu Teskeri iz Gornjeg Bazja; Obiteljskom gospodarstvu Katančić iz Lukača; Mirku Jeleniću iz Turanovca; Jani Gašparić iz Turanovca; Andreasu Černeliju iz Virovitice; Darku Oraču iz Trezinog Polja; Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu vlasnika Dražena Brlića iz Kapela Dvora; DVD-u Gornje Bazje; Dragoljubu Pažuru iz Brezika i Lovačkoj udruzi Jastreb iz Lukača.

no images were found

Share Button