Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Kamon Letz Go, Toma 2 i Majstor Ivo pobjednici IV. Državne utrke motokultivatora

U organizaciji Udruge Reda vitezova Ružice grada i Turističke zajednice grada Orahovice, u podnožju prekrasnog orahovačkog Jezera, održana je IV. državna utrka motokultivatora. Vozilo se u tri kategorije, Motokultivatori, Specijal i Goldini, dva puta po petnaest minuta. Tijekom dvosatnog programa, brojni gledatelji mogli su uživati u vratolomijama odvažnih vozača, ali isto tako i u motokultivatorima, koji se punih godinu dana pripremaju za ovo prestižno natjecanje.

Jedan dio staze po prvi puta prolazio je i kroz šumu, bilo je i uspona, koji su za neke mašine bili i preteški, no utrka je završila bez težih sudara i okretanja, kao i ozljeda, iako je jedan motokultivator puknuo po pola. U kategoriji motokultivatora, prvo mjesto s 27 odvezenih krugova, osvojila je ekipa pod nazivom KAMON LETZ GO, drugo mjesto pripalo je ekipi Pauk Doljani s 24 kruga, koliko je i na trećem mjestu odvezla ekipa pod nazivom DINO.

U kategoriji Specijal za trideset minuta natjecanja, najviše krugova, 32, odvezla je ekipa pod nazivom Toma 2, krug manje na drugom mjestu imala je ekipa pod nazivom TOMA 5, dok je treće mjesto s 27 odvezenih krugova osvojio Đuka Sekulić. Majstor Ivo osvojio je prvo mjesto u kategoriji Goldoni sa 16 odvezenih krugova, Zloćo je bio drugi s 15, dok je treće mjesto pripalo dvojcu Dančo i Miro.

– Pokazalo se da je ova lokacija, na kojoj je održana prva utrka, izuzetno dobra, jer se okupilo dosta ljudi. Za peto izdanje najavljujemo puno više vozača iz gotovo cijele Slavonije. Želimo od ove utrke učiniti pravo atrakciju, samim time dobit ćemo i najbržeg vozača motokultivatora u državi. Čestitam svim pobjednicima, jer zaista su bili odlični – rekao je između ostalog Vlado Grgić predsjednik Organizacijskog odbora utrke.

Četvrtu Državnu utrku motokultivatora pozdravio je i orahovački gradonačelnik Josip Nemec, koji je zajedno s predstavnikom Udruge reda vitezova Ružice grada, Sinišom Stanisavljevićem i kneginjom Ružom, uručio nagrade i pehare. Na kraju natjecanja dodijeljene su još dvije nagrade. Pehar za najoriginalniji motokultivator primila je ekipa pod nazivom Zloćo , dok je nagrada za najstarijeg natjecatelja završila u rukama Đuke Sekulića. (www.radio-orahovica.com, tr)

Share Button