Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Učenici Strukovne škole Virovitica umjetnošću podsjetili na značaj očuvanja bioloških vrsta na Zemlji

„Svaki dio te Zemlje svet je za moj narod“, poručili su učenici Strukovne škole Virovitica (navodeći riječi indijanskoga poglavice) višesatnim programom ispred školske zgrade u tri radionice – čitalačkoj, likovnoj i literarnoj- obilježavajući Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen biološkoj raznolikosti Zemlje.

Primarni sadržaj upriličen je pod motom Mjeseca knjige Čitajmo pod krošnjama, a čitani su prozni i poetski tekstovi u kojima književnici u najrazličitijim kontekstima spominju motive iz prirode – od breza, vrba, šuma, preko oblaka, rijeka, mora, potoka pa do jelena, roda, bubamara, a u jednoj se pjesmi našao čak i – puž.

Bogatstvo flore i faune crtaćim i slikarskim su tehnikama zabilježili učenici u brojnoj likovnoj radionici, a priroda kao inspiracija poslužila je mladim literatima u stvaranju pjesama i priča. Svi radovi stvoreni tijekom prijepodneva postavljeni su da krase panoe školskog hodnika. Marljive učenike tijekom školskih sati organizirano su dolazili čuti i vidjeti njihove kolege s profesorima, kao i ravnateljica koja je, u znak odobravanja provedbe ovakvih projekata – koji proizlaze iz školskoga kurikula – osigurala nabavku sveg potrebnog materijala za rad i okrjepu marljivim umjetnicima. U cjelodnevnoj radionici koju su organizirale profesorice iz školskog stručnog vijeća hrvatskoga jezika sudjelovalo je pedesetak učenika, dobrovoljaca iz svih razreda i usmjerenja ove velike virovitičke srednje škole. (www.virovitica.info, mk)

Share Button