Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

U Virovitici održano Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova

U organizaciji „Plesnog centra Virovitica” i Plesnog kluba „Bolero” Zagreb, u Virovitici su održana dva natjecanja: bodovni turnir standardnih i latinsko-američkih plesova, te Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova.

Na bodovnom turniru prijavio se 81 plesni par, a uz hrvatske plesače natjecali su se i plesači iz Mađarske, čime je turnir poprimio međunarodni karaktera. Na bodovnom turniru svoje favorite imao je i Plesni centar „Virovitica” koji se predstavio s tri plesna para te osvojio 3 medalje. Ilija Marina i Mateja Horvatinović u standardnim plesovima uzrasta osnovaca D3 preko polufinala i finala osvojili su treće mjesto i brončanu medalju, te peto mjesto u latinsko-američkim plesovima. Filip Kihar i Dorothea Kozlinger u kategoriji mladeži D2 u latinsko-američkim plesovima osvojili su odlično drugo mjesto i srebrnu medalju , dok su u standardnim plesovima plesne kategorije D3 zauzeli četvrto mjesto. Davor Kihar i Gabrijela Horvat nastupili su samo u disciplini latinsko-američkih plesova, te osvojili izvrsno treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji starije mladeži D3.

Potom su održana prednatjecanja za 85 plesnih parova uzrasta od onih najmlađih do veterana, koji su se kroz četvrtfinala i polufinala u 7 dobnih uzrasta borili za svoje mjesto u finalima ove najteže plesne discipline. Vreli parket športske dvorane OŠ I.B.Mažuranić kulminaciju plesne nervoze doživio je u večernjem dijelu, kada je započeo finalni dio Prvenstva RH u 10 športskih plesova.

Natjecatelje i gledatelje pozdravio je predsjednik Hrvatskog športskog plesnog saveza Nenad Židak, a čast za otvaranje ovog plesnog natjecanja pripala je gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu, koji je plesačima zaželio puno uspjeha, a od sudaca zatražio pravedno suđenje i „dobro oko”. Sudački panel na Prvenstvu uz domaće sastojao se od sudaca iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke, a njihova stručnost i procjena plesnih sposobnosti parova osigurala je zadovoljstvo svih finalista i pobjednika natjecanja.

S oduševljenjem i najvećim pljeskom gledatelji su pozdravili drage goste u Virovitici, Nicolasa Quesnoita u ulozi suca i Ištvana Vargu s partnericom Gabrielom Pilić koji su u Virovitici po peti puta zaredom obranili titulu Prvaka Hrvatske u 10 športskih plesova.

U večernjem dijelu Prvenstva, Plesni centar “Virovitica” predstavio se s dva plesna para, Davor Kihar i Gabrijela Horvat, te Stribor i Svea Badanjek koji su se natjecali u jakoj kategoriji starije mladeži. Davor i Gabrijela zauzeli su 12. mjesto, a Stribor i Svea 10. mjesto.

Gledatelji su uz predivnu muziku i plesne kostime uživali i u majstorski izvođenim koreografijama od onih elegantnih standardnih do vatrenih latinsko-američkih plesova.

Rezultati:

Mlađi osnovci

1 . mjesto 109 Tin Husnjak – Ema Pilić ŠPK ‘Optimus’ Hrvatska

2 . mjesto 103 Egon Belošević – Barbara Krsnik ŠPK ‘Habanera’ – Krapina Hrvatska

3 . mjesto 107 Marko Srpak – Lana Miketek PS ‘Takt’ – Varaždin Hrvatska

Osnovci

1 . mjesto 115 Juraj Bjelac – Sara Zulić ŠPK ‘Petrinia’ – Petrinja Hrvatska

2 . mjesto 120 Miran Topljak – Helena Beljan ŠPK ‘H-8’ – Bjelovar Hrvatska

3 . mjesto 111 Antonio Galonja – Anja Cerjak ŠPK ‘Top Step’ – Sisak Hrvatska

Mlađa mladež

1 . mjesto 137 Vedran Sraga – Iva Risek ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

2 . mjesto 124 Dominik Carević – Paula Hude ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska

3 . mjesto 132 Robert Marić – Ana Marić ŠPK ‘Samobor’ – Samobor Hrvatska

Mladež

1 . mjesto 147 Mario Ožbolt – Helena Bradvica ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska

2 . mjesto 145 Kevin Majcen – Nera Gregorić ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

3 . mjesto 146 Luka Kamenov – Vini Jurčić ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska

Starija mladež

1 . mjesto 162 Marjan Bilonić – Paula Jeričević PC ‘Ritam’ Hrvatska

2 . mjesto 154 Dario Žunec – Adriana Mušanović ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

3 . mjesto 159 Hrvoje Pranjić – Iva Kopčić ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

Odrasli

1 . mjesto 173 Ištvan Varga – Gabriela Pilić ŠPK ‘Optimus’ Hrvatska

2 . mjesto 178 Patrik Majcen – Emina Mušanović ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

3 . mjesto 181 Tihomir Ciglar – Petra Martinjak ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

Veterani I

1 . mjesto 184 Arsen Jahoda – Ljubica Jahoda PK ‘Lolita’ Hrvatska

Glavni pokrovitelj Prvenstva Republike Hrvatske u 10 športskih plesova bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica VPŽ, Turistička zajednica Grada Virovitice, Športska zajednica Grada Virovitice, Opčina Lukač te mnogi sponzori i donatori.

Plesni centar „Virovitica” sve vlasnike ulaznica daruje besplatnim plesnim tečajem koji počinje u srijedu 10.11.2010. godine, prema slijedećem rasporedu: osnovnoškolci u 18:45, srednjoškolci i odrasli u 20:00 sati. (www.virovitica.info)

Share Button