Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2010.

Ministar Tomislav Ivić u Čađavici je otvorio izgrađeni objekt prilagođen osobama s invaliditetom

Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, u Čađavici je otvoren izgrađeni objekta prilagođenog osobama s invaliditetom koji se nalazi na ulazu u Općinu Čađavica i prostore Hrvatske pošte.

Zajednički su ga odradili Općina Čađavica i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a projekt je vrijedan 72.000,00 kuna.

O tome, ali i budućim projektima na području Općine Čađavica u uvodu je govorio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Za građane i potrebe Općine Čađavica kao i korisnike Hrvatske pošte, ovo je vrlo značajna investicija. No, izaslanstva nekih drugih stranaka, iz nekih drugih županija i općina, dolaze k nama, ali ne vide što se ovdje radi. Općini Čađavica, spremna je za realizaciju četiri iznimno važna i značajna projekta na našem području. Kreće se s rekonstrukcijom državne ceste D34 Slatina – Čađavica u dužini 15,5 kilometara. Početi će i za radovi na magistralnom cjevovoda Čađavica – Podravska Moslavina. Prije deset dana izdana je građevinska dozvola za sustav odvodnje te pročistača otpadnih voda za Općinu Čađavica. Radi se o projektu vrijednom oko 30 milijuna kuna. S Osnovnom školom Davorin Trstenjak u Čađavici uvodimo predškolsko obrazovanje za našu djecu, ali i za boljitak naše općine, što neki ne žele ili ne mogu vidjeti – zaključio je između ostalog načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Potom je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, u prigodnom obraćanju istaknuo kako je navedeni projekt dio potpisanog ugovora o sufinanciranju Projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, te da je sličan ugovor potpisan i s Općinom Suhopolje.

Inače, navedeni projekti se, na inicijativu predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor provode već sedmu godinu, a u periodu od 2004. – 2009. godine, izvršeno je 67 prilagodbi u 43 jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, za što je utrošeno ukupno 8.157.207,46 kn na području RH. S područja VPŽ ugovori su potpisivani s Virovitičko-podravskom županijom, gradovima Virovitica i Slatina, općinom Pitomača.

Nakon svečanosti otvaranja, u hodniku Općine Čađavica, uz nazočnost potpredsjednika Hrvatske pošte Virovitičko-podravske županije Zdenko Blažičević, otvorena je i filatelistička izložba Paula Paulića na temu „Konji“, prikazujući poštanske markice iz Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Vijetnama, Bugarske,… Osim toga, prikazana je i izložba postcrossing razglednica. Postcrossing je projekt namijenjen za razmjenu razglednica s korisnicima iz cijelog svijeta. Svaki korisnik koji pošalje jednu ili maksimalno pet razglednica nekom drugom korisniku u svijetu (adrese se dobiju nasumično) će također dobiti onoliko razglednica koliko je poslao od nekog drugog korisnika ovog projekta iz svijeta. Na području Virovitičko-podravske županije, trenutno je petero osoba uključeno u projekt postcrossing. Istodobno je odigrana i malonogometna utakmica Županijske udruge HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i momčadi s područja općine Čađavica u kojoj je slavila HVIDR-a.

Share Button