Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2019.

Stanislav Plavšić, učenik Industrijsko-obrtničke škole Virovitica osvojio je srebrnu plaketu za inovaciju “Unikatni samonatapajući cvjetnjak”

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 6. izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Državnu manifestaciju je 15. i 16. svibnja u Hotelu Sport organizirao Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad. Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske. Ukupno je bilo oko 45 inovatora sa 69 inovacija.
Stanislav Plavšić, učenik prvog razreda Instalater centralnog grijanja i klimatizacije osvojio je srebrnu plaketu za inovaciju “Unikatni samonatapajući cvjetnjak”. Učenik je ovaj izvrstan rezultat postigao pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

Preporuka prosudbenog povjerenstva je da se inovacija licencira i prikaže na drugim prigodnim manifestacijama. Inovacija, kao pomagalo ima praktičnu primjenu i perspektivu u daljnjoj proizvodnji. Organizator izložbe, kao nagradu za dugogodišnju suradnju Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica, osigurao je besplatan posjet izložbi za pedesetak učenika i djelatnika škole.
U posjetu izložbi bili su učenici drvnog, cvjećarskog i strojarskog smjera, sa svojim profesorima i nastavnicima. U sklopu izložbe organizirana su različita korisna predavanja i radionice. Sudjelovanje u natjecateljskom dijelu učenika i mentora Industrijsko-obrtničke škole Virovitica na ovoj manifestaciji omogućile su gradske tvrtke Virkom d.o.o. i Flora VTC. (www.icv.hr, IOŠ Virovitica)

Share Button