Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. prosinca 2010.

Grad Virovitica raspisuje natječaj za dodjelu novih stipendija za akademsku 2010./2011. godinu

Na Kolegiju gradonačelnika, razmotreno je raspisivanje natječaja za dodjelu stipendija Grada Virovitice za akademsku 2010./2011. godinu. Grad Virovitica dodijelit će 6 stipendija redovitim studentima počevši od druge godine studija i to studentima sveučilišnog preddiplomskog studija uz obvezu (uvjet) da nakon završenog preddiplomskog studija upišu sveučilišni diplomski studij, studentima diplomskog sveučilišnog studija i studentima integriranog preddiplomskog i diplomskog studija.

Stipendije će iznositi 800,00 kuna mjesečno, a raspisuju se za potrebe Grada Virovitice prema Listi deficitarnih zanimanja Grada Virovitice koja je izrađena na temelju prijedloga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Virovitica i to po slijedećem redoslijedu :

– dipl. ing. arhitekture / mag. ing. arhitekture

– dipl. ing. građevinarstva / mag. ing. građevinarstva

– profesor engleskog jezika / mag. engleskog jezika

– dipl. defektolog / mag. edukacijske rehabilitacije

– prof. psihologije / mag. psihologije

– dipl. knjižničar / mag. knjižničarstva

– doktor medicine / dr. medicine

– prof. etnologije / mag. etnologije

– prof. glazbe / mag. glazbe (gitara / klavir / harmonika)

– prof. glazbe / mag. glazbe (truba / klarinet / saksofon)

Pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović tom prilikom je rekla da se je prilikom izrade Liste posebna pozornost pridala kadrovima potrebnim za ustanove i tvrtke kojima je osnivač Grad Virovitica, a što se tiče kadrova u gospodarstvu pročelnica je naglasila da će Grad Virovitica krenuti u pregovore sa najvećim tvrtkama u Virovitici kako bi one na sebe preuzeli financiranje svojim deficitarnih kadrova.

– Razlog ovoj odluci je što smo u proteklim godinama stipendirali studente za neke deficitarne kadrove u gospodarstvu koji nakon završenog fakulteta nisu u našim tvrtkama mogli pronaći posao jer su tvrtke u međuvremenu zaposlile kadrove iz drugih sredina. Da bi se to u budućnosti izbjeglo naše tvrtke bi trebali imati svoje stipendiste kojima bi nakon njihovog školovanja osigurale i slobodno radno mjesto rekao je vezano uz ovu temu gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Natječaj će biti raspisan u najnovijem broju Virovitičkog lista, kao i na službenim Internet stranicama Grada Virovitice www.virovitica.hr. (www.virovitica.hr)

Share Button