Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. prosinca 2010.

Prosinac u gradu počinje prvog, a završiti će uz koncert klape Intrade 28. prosinca

U prostorijama Gradske uprave Grada Virovitice održana je konferencija za novinare na kojoj su pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Josip Mikolčić i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej predstavili program manifestacije ”Prosinac u gradu 2010”.

Na ovogodišnjoj manifestaciji održat će se 33 različitih događanja od kojih je pročelnica Aragović posebno izdvojila koncert klape Intrade, Zimsko prvenstvo u malom nogometu, Koncert Massima Savića u Gradskoj knjižnici i čitaonici, kazališnu predstavu „39 stepenica” tradicionalni Božićni koncert virovitičkih zborova koji će se ove godine održati u Crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu. Pozvala je i djecu na predstavu Pipove dogodovštine koja će se održati 5. prosinca s početkom u 11 sati u Kazalištu Virovitica gdje će im se pridružiti i Sveti Nikola. Na kraju je naglasila da će za sva kulturna događanja u sklopu Prosinca u gradu ulaz biti besplatan.

Ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej posebno je istaknula izniman kulturni događaj kao što je izložba prve dame hrvatskog nadrealizma Nives Kavurić Kurtović čije otvorenje je predviđeno za četvrtak 16. prosinca u 19.30 sati.

Direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Josip Mikolčić usporedio je grad Viroviticu s drugim gradovima u okruženju istaknuvši da su i drugi izabrali ovaj model, te da unatoč recesiji grad Virovitica sigurno ima jedan od boljih programa. Posebno se je zahvalio institucijama i udrugama što su prepoznali ovaj krizni trenutak i bez ucjena i natezanja odlučili uljepšati svojim sugrađanima ovaj prosinac. Ponosan sam na ovaj trijumf solidarnosti rekao je na kraju direktor Mikolčić. Cjelokupni programa ovogodišnjeg “Prosinca u gradu” možete pronaći na sljedećoj Internet adresi: (http://www.virovitica.hr/preuzimanje/prosinac2010.jpg)

(www.virovitica.hr)

Share Button