Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. siječnja 2011.

Najava prezentacije izmjena Pravilnika IPARD programa za Mjere 101 i 102

VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, organizirati će prezentaciju IPARD-a Mjere 101 i 102, a vezano na izmjene Pravilnika koji će primjenjivati od četvrtog kruga natječaja. Naime, novim Pravilnikom došlo je do značajnih promjena u okviru pojedinih sektora koje idu u prilog podnosiocima Natječajnih prijedloga kao što su: (povećanje gornjih granica prihvatljivih ulaganja, dozvoljeni su nova prihvatljiva ulaganja – npr. podizanje trajnih nasada, bioplinska postrojenja na gospodarstvu, ulaganja u koze i ovce u Mjeri 101). Pravne osobe koje imaju integriranu proizvodnju (primarnu proizvodnju i preradu u sektoru govedarstva, svinjogojstva i jaja su prihvatljive ako pripadaju rangu mikro, malih i srednjih poduzetnika).

Iz Mjere 102 kao najznačajnije izdvajamo prihvatljivost sektora prerade voća i povrća te uvođenje novih prihvatljivih ulaganja iz područja aromatičnog i začinskog bilja. Novi pregovori sa Europskom komisijom donijeli su i poboljšanja koja idu na ruku gospodarstvenicima i djelatnostima koje su specifične za našu županiju.

Prezentaciju će održati Marin Kukuč, načelnik odjela za LEADER i poljoprivredno okolišne mjere iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Uprava za ruralni razvoj, Upravna direkcija za SAPARD/IPARD programa. Predavanje će se održati 23. siječnja od 10,00 do 11,00 sati u okviru „Hrvatske seljačke konferencije udruga iz RH“ koju organizira Savez poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije na sajamskom prostoru Viroexpo-a, Vukovarska 13.

U VIDRA-i naglašavaju da, s obzirom da je četvrti krug natječaja za Mjeru 101 i Mjeru 102 planiran za sredinu veljače, mole se gospodarstvenici da se prezentaciji obvezno odazovu kako bi bili u mogućnosti što kvalitetnije pripremiti projektne prijedloge. Detaljnije informacije mogu se pronaći na službenoj Internet stranici VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – www.ravidra.hr. (www.ravidra.hr)

Share Button