Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. siječnja 2011.

Noć muzeja u Slatini: Koncerti, filmovi, izložbe karikatura, vječne melodije,…

Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, jedan je od najspektakularnijih događaja, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Prošlogodišnja Noć muzeja oborila je sve rekorde – 278 170 posjetitelja posjetilo je 116 muzeja, galerija i ustanova uključenih u ovu manifestaciju.

Zavičajni muzej Slatina po drugi put sudjeluje u ovoj manifestaciji, koja će se 28. siječnja, od 18 sati do ponoći, održati u brojnim muzejima i ustanovama diljem Hrvatske. Za vrijeme trajanja manifestacije ulaz u muzej i na sva popratna događanja je besplatan. Uz izložbu, održat će se i brojna popratna događanja, poput koncerta, radionica, projekcije filmova.

Donosimo vam detaljan program Noći muzeja koja će se održati u Slatini:

18,00 h – koncert učenika Osnovne glazbene škole u Slatini; 19,00 h – predstavljanje filma “Mali korak za kulturu, a veliki za Muzej” autora Željka Felbara; 19,30 h – otvorenje izložbe karikatura Zorana Tkaleca; 20,30 h – svečano otvorenje novouređenog prostora muzejske igraonice i dijela stalnog postava u potkrovlju “stare škole”; 21,00 h – glazbeno-književni program u kojem sudjeluje Ogranak Matice hrvatske u Slatini, glumci Iskra Jirsak i Petar Atanasovski te glazbenici – gitaristi Siniša Ivček i Luka Šijan; 22,30 h – crtanje karikatura (portreta) i glazbeni program – ples u Muzeju uz vječne melodije u izvođenju grupe Dobre vibracije. (www.slatina.net)

Share Button