Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2011.

U Pitomači održano Regionalno natjecanje ugostiteljsko – turističkih škola Gastro 2011 – Regije 2

U Srednjoj školi Pitomača održano je Regionalno natjecanje ugostiteljsko – turističkih škola Gastro 2011 Regije 2 u koju se ubrajaju županije: Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska. Natjecalo se više od devedeset i troje učenika iz dvadeset i dvije ugostiteljsko – turističke škole. Natjecanje se je održalo na nekoliko lokacija: u Srednjoj školi Pitomača, Osnovnoj školi Petra Preradovića, restoranu Stara Pivnica, Podravskim Sesvetama i u baru Angels Pitomača. Riječ dobrodošlice, natjecateljima je zaželio ravnatelj Srednje škole Pitomača Rikard Bakan, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković.

Učenici su se natjecali u devet disciplina: pripremanje menu – a, posluživanje menu – a, prigotavljanje jela pred gostom – flambiranjem, priprema hladnog slanog izloška, priprema hladnog slatkog izloška, barsko poslovanje, poslovanje recepcije, poslovanje putničke agencije, predstavljanje turističke destinacije.

U prvoj disciplini: pripremanje menu – a, prvo mjesto osvojile su Jelena Kovačić iz Ekonomske i turističke škole iz Daruvara i Ines Fereža iz Srednje škole Pitomača . Drugo mjesto osvojili su Dario Makvić iz Srednje škole Pitomača i Martina Kumer iz Ugostiteljsko – obrtničke škole iz Osijeka, dok su treće mjesto osvojili Andrijana Lešić iz Obrtničko – industrijske škole Županja i Andrej Kuštro iz Ugostiteljsko obrtničke škole iz Osijeka.

U drugoj disciplini: posluživanje menu – a, prvo mjesto osvojili su Tomislav Turudić iz Strukovne škole Virovitica i Renato Makaj iz Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice; drugo mjesto osvojili su Matija Nemet iz Ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara i Andrea Siladić iz Srednje škole Pitomača, dok su treće mjesto osvojili Tomislav Bogi iz Ugostiteljsko – turističke škole iz Osijeka i Davor Sesvečan iz Srednje škole Pitomača.

U trećoj disciplini: prigotavljanje jela pred gostom – flambiranjem, prvo mjesto osvojile su Suzana Gloc iz Srednje škole Bartola Kašića iz Grubišnog Polja i Manuela Budrović iz Turističko – ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara; drugo mjesto osvojili su Dino Gorić iz Ugostiteljsko- turističke škole iz Osijeka i Vilim Gudiček iz Srednje škole I. Seljanca iz Križevaca; treće mjesto osvojile su Tina Rajn iz Strukovne škole Virovitica i Sanela Vedriš iz Srednje škole Pitomača.

U četvrtoj disciplini: priprema hladnog slanog izloška, prvo mjesto osvojili su Vedran Rončević iz Industrijsko – obrtničke škole iz Županje i Matej Smiljan iz Ugostiteljsko- turističke škole iz Osijeka; drugo mjesto osvojili su Valentina Golub iz Obrtničke škole Požega i Ante Jukić iz Industrijsko- obrtničke škole Vinkovci; treće mjesto osvojili su Marko Komarčić iz Industrijsko- obrtničke škole Nova Gradiška i Božica Barčan iz Srednje škole Pitomača.

U petoj disciplini: priprema hladnog slatkog izloška, prvo mjesto osvojile su Valentina Kljajić iz Industrijsko- obrtničke škole Vinkovci i Valentina Mustač iz Strukovne škole Virovitica; drugo mjesto osvojile su Andrea Sesvečan iz Srednje škole Pitomača i Nikolina Jurčević iz Turističko – ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara, dok su treće mjesto osvojile Tihana Špingler iz Obrtničko- ugostiteljske škole Županja i Tanja Rožić iz Ugostiteljsko- turističke škole iz Osijeka.

U šestoj disciplini: barsko poslovanje, prvo mjesto osvojio je Matija Cesar iz Srednje škole Pitomača, drugo mjesto Kristijan Gudlin iz Ugostiteljsko- turističke škole iz Osijeka; treće mjesto Ivan Pašalić iz Ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara.

U sedmoj disciplini: poslovanje recepcije, prvo mjesto osvojili su David Beceskei iz Osijeka, Marko Ivančević iz Turističko – ugostiteljske i prehrambene škole iz Bjelovara; drugo mjesto osvojile su Mia Širac iz Ekonomske i turističke škole Daruvara i M. Stracaboško – Dvorski iz Strukovne škole Virovitica; treće mjesto osvojile su Ines Novak iz Srednje škole Beli Manastir i Stefani Matoš iz Ugostiteljsko- turističke škole Osijek.

U osmoj disciplini: poslovanje putničke agencije, prvo mjesto osvojile su Slavica Majdiš iz Ugostiteljsko- turističke škole Osijek i Danijela Jozanović iz Ekonomske i turističke škole Daruvar; drugo mjesto osvojile su Zlata Battaglia iz Turističko – ugostiteljske i prehrambene škole Osijek i Zlata Cindrić iz Srednje škole – Beli Manastir. U devetoj disciplini: predstavljanje turističke destinacije, prvo mjesto osvojile su Alma Yasin iz Srednje škole Koprivnica i Dajana Stojanović iz II. Srednje škole Beli Manastir; drugo mjesto Nikolina Pranjić iz Ekonomske i turističke škole Daruvar i Bianka Janković iz Ugostiteljsko- turističke škole Požega; treće mjesto Sara Marijanić iz Ekonomske škole Požega i Ivona Brekalo iz Turističko – ugostiteljske škole iz Bjelovara. Pobjednici natjecateljskih disciplina ostvarili su pravo nastupa na Državnom natjecanju Gastro, koje će se održat na otoku Braču. (www.ss-pitomaca.skole.hr)

Share Button