Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. svibnja 2020.

Na sjednici Savjeta mladih VPŽ usvojeno izvješće o radu za 2019. godinu

U velikoj vijećnica Virovitičko-podravske županije održana je deveta sjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije na kojoj je usvojeno Izvješće o radu u 2019. godini. Savjet mladih VPŽ aktivno je sudjelovao u donošenju i provedbi svih relevantnih odluka vezanih uz život mladih na području županije.

U protekloj godini održao je četiri sjednice na kojima su donesene smjernice za rad. U Slavonskom Brodu održan je sastanak predsjednika Savjeta mladih iz pet slavonskih županija kako bi se poboljšali uvjeti života mladih na području Slavonije. S tim ciljem organiziran je i sastanak s predstavnicima uprave Hrvatskih željeznica kojemu bio cilj poboljšanje trenutkom Reda vožnje putničkih vlakova. Predstavnici Savjeta mladih VPŽ sudjelovali su na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj, a bili su aktivno uključeni i u izradu Izmjena i dopuna Zakona o Savjetima mladih.

Organizirali su panel raspravu „Mladih poduzetnici“, a slična rasprava je u planu i ove godine, ako to dozvole epidemiološke prilike. Članovi Savjeta sudjelovali su projektu „Mladi za mlade u suzbijanju i prevenciji ovisnosti“ u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Također su sudjelovali u prikupljanju potrepština za Socijalnu samoposlugu Djelo ljubavi Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

O svom radu Savjet mladih VPŽ redovito piše na mrežnoj stranici Virovitičko – podravske županije i vlastitoj Facebook stranici. Izvješće o radu usvojeno je jednoglasno.  Predsjednica savjeta mladih VPŽ Melita Ilakovac predstavila je sudjelovanje Savjeta mladih VPŽ u projektu „Iskoristi svoje potencijale“. (www.icv.hr, Fotografija: Mario Šolc)

Share Button