Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. svibnja 2011.

Gradonačelnik francuskog grada Vitrollesa Loic Gachon posjetio grad Viroviticu gdje se je sastao sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom

U Viroviticu je u službeni posjet doputovao gradonačelnik grada Vitrollesa Loic Gachon kojeg su zajedno sa njegovim suradnicima u prostorijama Grada Virovitice primili gradonačelnik Ivica Kirin i župan Tomislav Tolušić. Na radnom sastanku gradonačelnik Kirin i župan Tolušić upoznali su goste iz Francuske sa svim poslovnim mogućnostima koje grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija ponajviše u gospodarskom i turističkom smislu. Poseban akcent dali su na činjenicu da se radi na izgradnji mega-zone na 4.000.000 m² što će biti najveća zona u regiji kao i na želju da grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija poslovnim ljudima iz ovog dijela Francuske bude odskočna daska za probijanje na tržište jugoistočne Europe.

Gradonačelnik Gachon i izaslanstvo francuskog grada Vitrollesa iz pokrajine Aix -En- Provance, poznatije kao najveće poslovne zone u Europi posebno su zanimanje pokazali za razvoj lovnog turizma u virovitičkom kraju, željom za ulaganjem u izgradnju aerodroma u Koriji kao i zainteresiranost za izgradnju velikog skladišnog prostora za distribuciju najkvalitetnijih francuskih vina za ovaj dio europske regije.

Posebno je impozantna bila činjenica da godišnji proračun Vitrollesa iznosi 200.000.000,00 eura te da je samo u gradskim službama zaposleno 1.200 ljudi dok proračun njihove jedinice samouprave koja okuplja okolne gradove, a u kojoj je gradonačelnik Gachon zamjenik iznosi 1.400.000.000 eura što dovoljno govori o ekonomskoj moći spomenutog grada te nude neslućene mogućnosti buduće suradnje. (www.virovitica.hr)

 

Share Button