Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. studenoga 2020.

Počele završne pripreme seniorki za EP: Virovitičanka Marijeta Vidak trebala bi biti jedna od ključnih hrvatskih igračica u postavi izbornika Nenada Šoštarića

U ponedjeljak, 23. studenog počele su završne pripreme ženske seniorske rukometne reprezentacije prije odlaska na Europske prvenstvo, koje se od 3. do 20. prosinca treba održati u Danskoj. Reprezentativke su se okupile u Zagrebu, gdje su testirane na koronavirus, nakon čega su otputovale u Poreč. Među reprezentativkama nema igračica Podravke Vegete, koje se od jučer, po drugi puta ove sezone, nalaze u samoizolaciji zbog koronavirusa.
Prvenstvo se trebalo održati u Danskoj i Norveškoj, međutim zbog pandemije koronavirusa Norveška je odustala od suorganizacije natjecanja. Prema svemu sudeći cijelo Europsko prvenstvo će se održati u Danskoj, ali za to još ne postoji službena potvrda.

Jedna od ključnih igračica hrvatske reprezentacije je Virovitičanka Marijeta Vidak, koja ove sezone igra za Umag. Marijeta je s 32 zgoditka trenutno 19. po postignutim zgodicima među igračicama 1. hrvatske rukometne lige, s tim da su sve igračice, koje se nalaze na listi ispred nje, odigrale dvije ili tri utakmice više. Marijeta Vidak će na prvenstvu biti jedan od glavnih oslonaca u igri selekcije izbornika Nenada Šoštarića. (www.icv.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button