Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. prosinca 2020.

Veliko srce školaraca: Pokrenuli akciju dobrovoljnog darivanja „Od djece – djeci“ pa pomogli samohranim majkama koje imaju troje ili četvero djece

Darivanje u duhu predblagdanskog vremena u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica organizirano je u četiri akcije dobrovoljnog darivanja, a jedna je posebna jer se realizirala kroz mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika u prosincu. Predloženo je učenicima 6. i 8. razreda, te su ovakav dobrovoljni projekt prihvatili s oduševljenjem. S ljubavlju su donosili u školu krcate vrećice i kutije te skupljali tijekom dva tjedna.

Učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg je na Facebook društvenoj mreži pronašla grupu pod nazivom Pomoć obiteljima te kontaktirala gospođu Andreu koja je pomogla informacijama o potrebitima. Prikupljala se hrana, razne namirnice, higijenske potrepštine, igračke, društvene igre, slikovnice te topla odjeća i obuća za tri obitelji koje čine samohrane majke s troje ili četvero djece u dobi od 1,5 godine do 17 godina, a koji žive u neimaštini, u uvjetima koje svatko od nas vrlo teško danas može i zamisliti. Dvije su obitelji iz Virovitičko-podravske županije i jedna iz grada Zagreba (Utrine).

Inicijativi su se priključili i učenici 7. c razreda iz Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, kojima je razrednica učiteljica Martina Grundler Hrala. Od početka skupljanja donacija, vijest se proširila školom pa su se uključili i brojni učitelji, stručni suradnici i ostali sadašnji pa i bivši djelatnici škole, kao i učenici nižih razreda i roditelji, a neki su čak i iz Suhopolja dovezli svoje poklončiće. Tijekom nepuna 2 tjedna uspjeli su prikupiti preko 40 kutija potrepština. Zahvala ide i gospođi Dariji koja se pobrinula da paketi sigurno stignu u centralu, a dalje ih je preuzela i obiteljima razvezla gospođa Andrea.

Nema tih riječi kojima bi se mogla dočarati dječja sreću i oduševljenje primljenim poklonima, a njihovi osmijesi zlata vrijede. Ovoga Božića i oni su primili svoje darove pod borom, a ako im je zahvaljujući ovoj akciji ovaj Božić ljepši i topliji od prethodnih, zadatak je ispunjen! U prilogu možete pročitati i pismo zahvale dječaka Antonija (8 godina). Za ovakve akcije dobrovoljnog darivanja bit će još prilika, a tada budite svi ljudi dobre volje i velikoga srca. Učenici koji su sudjelovali u ovoj akciji žele svima sretne i blagoslovljene blagdane – prije svega obilje zdravlja u krugu vaših najmilijih. Sretan Božić svima!

Tekst: Hana Kribl, 6. razred, (Novinarsko-literarna družina) i Božica Filipović Veg, učiteljica Hrvatskoga jezika
Fotografije: Andrea Oroš, Ruža Živković, Božica Filipović Veg, Darija Široki

Share Button