Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. veljače 2021.

Izuzetna posjećenost Gradskog muzeja Virovitica u Noći muzeja: Program vidjelo preko 11.000 posjetitelja

Akcija Hrvatskog muzejskog društva, “Noć muzeja 2021.”, ove godine je zbog pandemijske situacije bila organzirana putem digitalnih platformi, društvenih medija i mrežnih stranica muzeja.

Gradski muzej Virovitica, koji se odlučio planirani program relaizirati u potpunosti u digitalnoj sferi, ostvario je odlične rezultate u smislu interakcije s korisnicima putem društvenih medija. Tome u prilog ide i činjenica da je preko 11.000 posjetitelja vidjelo program Muzeja.

Program je zamišljen i realiziran oko izložbe tradicijskih glazbala i glazbe “Drvo pjeva – svijet tradicijskih glazbala” , autorice Jasmine Jurković – Petras, više kustosice Etnografskog odjela Muzeja. Uz virtualno otvorenje i razgled izložbe i novog stalnog postava Muzeja, ponudili smo dodatne sadržaje poput igre tipa uoči razlike i kratke videe o stručnim djelatnostima u Muzeju na primjeru realizacije izložbe “Drvo pjeva” te koncerta Hrvatskog gajdaškog orkestra pod vodstvom Stjepana Večkovića, solista u LADO-u, ističu u Muzeju.

Gradski muzej Virovitica zahvaljuje svima na sudjelovanju i interakciji te vas sve poziva da ih posjetite u redovnom radnom vremenu za posjetitelje: od utorka do subote od 9 do 19 sati, ponedjeljkom od 9 do 14 sati te nedjeljom prema prethodnoj najavi. Više o Muzeju saznajte na Facebook stranici muzeja, Instagram profilu i YouTube kanalu i webu Muzeja. (gmvt.com.hr)

Share Button