Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2011.

Završna konferencija VIBA Youth projekta sufinanciranog od strane Europske unije

Održana je Završna konferencija VIBA Youth projekta. VIBA Youth projekt je sufinanciran od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Nakon pozdravnih riječi voditelja projekta Alena Bjelice uslijedile  su kratke prezentacije o rezultatima i aktivnostima projekta koje su održale voditeljice projekta iz Barcsa i Virovitice, gđa Ildiko Veszner i gđica Dijana Stiblik. Prisutne su pozdravili i voditelj projekta iz Grada Barcsa Ramon Ivelics i direktor turističkog ureda Grada Virovitice Antun Mihoković. Na konferenciji su prisustvovali članovi implementacijskog tima iz Grada Virovitice, Barcsa i Razvojne agencije Sjever- DAN d.o.o., kao i voditelji radionica iz grada Virovitice.

Cilj projekta VIBA Youth je omogućiti mladima iz prekograničnoga područja da se upoznaju, odnosno zajednički organiziraju razne kulturne, zabavne, sportske i ostale događaje koji ih zanimaju da bi mogli razjmjeniti znanja i iskustva, ali prije svega prevladati jezične barijere. Projekt je uključivao 11 prekograničnih događanja, od kojih je Grad Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom Sjever – DAN d.o.o. implementirao 5 i to:

1. Plivački kamp održan 7. srpnja 2010., voditelj kampa je bio Zdravko Pavoković; Ekološka radionica održana 14. listopada 2010., voditeljica radionice je bila Marijana Jengić; Folklorna radionica održana 14. prosinca 2010., voditelj radionice je bio Igor Juran; Fotografska radionica održana 26. ožujka 2011., voditelj radionice je bio Ivan Kršić; Umjetnička radionica održana 7. srpnja 2011., voditeljica radionice je bila Ankica Fijala. Sve manifestacije su uspješno provedene te su uspješno ocijenjene od strane implementacijskog tima, voditelja radionica, ali i sudionika odnosno djece i mladih. (www.virovitica.hr)

 

Share Button