Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. ožujka 2021.

Održana godišnja skupština Oldtimer kluba Virovitica: Doznajte što planiraju u 2021. godini

Na samom početku tajnik Ivan Đurđević pozdravio je nazočne članove koji su na skupštinu pristigli uz pridržavanje epidemioloških mjera, dok je predsjednik kluba Tomislav Maloča podnio izvješće o radu u 2020. godini. Osvrnuo se na sve susrete u kojima su sudjelovali, kao i na humanitarni rad u proteklom razdoblju stavljajući akcent na brzom reagiranju u situaciji kada je to bilo najpotrebnije, a to je da su odmah dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji reagirali kao klub i uputili humanitarnu pomoć prikupljenu od građana Virovitice te nastavili i dalje humanitarno djelovati.

U 2021. godini plan je apliciranje na nekoliko projekata i organizacija izložbe povodom otvorenja sezone (2. svibnja). U planu je još i organizacija izložbe i defilea starodobnih vozila povodom Dana grada Virovitice u kolovozu te u rujnu rally vožnja Virovitičko-podravskom županijom. Tu su i nezaobilazni oldtimer susreti diljem Hrvatske koje klub i njegovi članovi namjeravaju posjetiti i izložiti svoja starodobna vozila. U 2020. kupljeno je sredstvima kluba i kombi vozilo iz 1975. godine koje se trenutno uređuje i za koje se nadaju da će biti spremno za sezonu.

Podršku im je došao dati i gradonačelnik Ivica Kirin koji je istaknuo važnost ovakvog kluba za grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju jer je očuvanje starodobnih vozila vrlo važno. Time se čuva “povijest na kotačima” i svakog od nas vraća u djetinjstvo i mladost jer su sva ta vozila stara trideset i više godina i tako izvrsno se stapaju s bogatom poviješću grada Virovitice i s našim obnovljenim dvorcima, kurijama i ostalim lokalitetima. Oldtimer klub Virovitica, zaključio je Kirin, uvijek može računati na pomoć i podršku Grada Virovitice. (www.icv.hr, tm)

Share Button