Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2011.

Gradonačelnik Ivica Kirin primio igračice i vodstvo ŽRK TVIN Trgocentra čija se prva ekipa vratila u Prvu ligu, a dvije mlađe selekcije postale prvakinje i doprvakinje Hrvatske

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u Gradskoj knjižnici i čitaonici primio je rukometašice Tvin Trgocentra zbog izvanrednih rezultata postignutih u protekloj natjecateljskoj godini. Prije svega treba naglasiti da su seniorke izborile povratak u 1. Hrvatsku rukometnu ligu i to sa ekipom koju u većini čine kadetkinje i kao takve bit će sigurno najmlađa i najperspektivnija ekipa u 1. ligi.

Gradonačelnik Kirin uz čestitku svima koji su zaslužni za ovako dobar uspjeh kluba posebno je naglasio da Virovitica više neće robovati igračicama sa strane. Možda je ponekad nužno da se dovede neki igrač iz druge sredine ukoliko mi nismo uspjeli na tom mjestu proizvesti kvalitetnog igrača no to mora biti iznimka, a ne pravilo. Punu podršku gradonačelnik je dao školama rukometa te posebno zahvalio roditeljima koji su uložili dosta truda i sredstava te naglasio da je ŽRK TVIN Trgocentar brand grada koji je primjer svim ostalim klubovima u gradu kako treba raditi.

Prisutnima se je obratio i predsjednik kluba Ivan Kučan koji se je zahvalio Gradu Virovitici na velikoj pomoći u trenutku kada je klub prolazio kroz najteže financijsko razdoblje do sada. Kada su nastupila recesijska vremena klub su napustili gotovo svi sponzori pošto se je nalazio u velikim dugovima te nas je preuzeo Grad Virovitica i uspjeli smo ne samo preživjeti već i ostvariti odlične rezultate. Hvala gradonačelniku Kirinu što je prepoznao rad i potencijal našeg kluba i uz veliku pomoć roditelja ostvarili smo niz iznimnih rezultata od kojih bi uz ulazak u 1. ligu seniorske ekipe izdvojio i kadetkinje koje većim dijelom popunjavaju seniorsku ekipu, a plasirale su se na državnu završnicu u Umag, gdje su postale državne prvakinje.

Okrenuli smo se radu s mladima što je bio pun pogodak i mogu reći da smo jedan od 5 klubova u RH koji je uputio djecu na sva natjecanja. Tu svakako treba zahvaliti roditeljima koji su podnijeli pola tereta financiranja. Uz igrački stvorili smo i školovan trenerski kadar i uputili naše bivše rukometašice na osposobljavanje u Osijek jer taj posao ne može raditi bilo tko već samo onaj tko je za to osposobljen rekao je između ostalog predsjednik RK TVIN-Trgocentar Ivan Kučan.

Tajnik kluba Mario Šolc iznio je rezultate koje je klub ostvario u protekloj natjecateljskoj godini:

Seniorke su osvojile drugo mjesto i na taj način se ponovo plasirale u 1. ligu, kadetkinje su se plasirale na državnu završnicu u Umag, gdje su postale državne prvakinje. Tom prilikom u najbolju sedmorku prvenstva su izabrane Antonela Kuzman (desni vanjski ) i Kristina Smiljčić (pivot),a Goran Mrđen proglašen je najboljim trenerom. Mlađe kadetkinje također su se plasirale na državnu završnicu u Čakovcu, gdje su zauzele peto mjesto.

Djevojčice rođene 1998.godine i mlađe plasirale su se na državnu završnicu. Mini rukomet -djevojčice rođene 2000.godine i mlađe u Karlovcu su osvojile drugo mjesto, a Sara Novosel je izabrana u najbolju petorku prvenstva. Djevojčice rođene 2002.godine i mlađe počinju sa natjecanjima tek na jesen. Samo su još dva kluba (Zrinski i Sesvete) sudjelovala su na svim državnim završnicama, što samo potvrđuje orijentaciju na rad a mladima. Naše igračice i treneri su uključeni u rad reprezentacija. Trener Goran Mrđen, kao trener juniorske reprezentacije plasirao se na Europsko prvenstvo ,koje se u kolovozu igra u Nizozemskoj.

Antonela Kuzman i Anamarija Mikulić članice su kadetske reprezentacije, nakon kvalifikacija na Islandu, plasirale su se na Europsko prvenstvo u Češkoj (lipanj-srpanj). U rad te reprezentacije bile su uključene Nataša Miočinović i Kristina Smiljčić. Tamara Štefanec, Iva Galetić i Lucija Sabo standardne su članice mlađe kadetske reprezentacije. (www.virovitica.hr)

 

Share Button