Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. svibnja 2021.

Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Pilot edukacija i 3. edukativno-informativno predavanje

Jedan je od ciljeva projekta EPIcentar Sequoia Slatina povećanje broja dolazaka, ali i broja educiranih posjetitelja, u svrhu čega su razvijeni edukacijski i interpretativni sadržaji koji posjet čine zanimljivijim, korisnijim te dugotrajnijim.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije je kao projektni partner bila zadužena, između ostalog, za razvoj i izradu edukacijskih materijala, od kojih ističemo razvijene programe edukativnih radionica:

– Biološka raznolikost – važnost očuvanja i interpretacija njene vrijednosti;

– Prirodni svijet Virovitičko-podravske županije s osvrtom na prirodu Slatine i okolice;

– Kukci.

Za izradu programa i materijala nužnih za kvalitetno provođenje ugovorena je osječka tvrtka Promo eko d.o.o. i angažirani stručnjaci s područja biologije – Dragan Prlić i Ivan Damjanović.

Upravo su njih dvojica jučer u Zgradi 2 interpretacijskog dijela EPIcentra Sequoia Slatina održali pilot edukaciju za djelatnike Javne ustanove i volontere s područja grada Slatine i okolice koji će u skoroj budućnosti biti provoditelji izrađenih programa radionica.

U nastavku dana, održano je treće i posljednje po redu edukativno-informativno predavanje za javnost koje je u sklopu realizacije projektnih aktivnosti partnera Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije pripremio čuvar prirode Vladimir Ajhler, sve u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Parkovi – zelena infrastruktura gradova, naslov je prezentacije koja je tematizirala zelene površine u kontekstu gospodarstva i urbanistike.

Svi prisutni su nakon predavanja imali priliku obići multimediju smještenu na katu, uz posebno vodstvo art direktorice postava Ivane Pancirov te biologinje, stručnjakinje za interpretaciju prirode, Biljane Janev Hutinec. (virovitica-nature.hr)

Share Button