Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. lipnja 2011.

Saborski zastupnik Josip Đakić službeno otvorio ovogodišnju Turističku sezonu na Orahovačkom jezeru

Saborski zastupnik Josip Đakić službeno je otvorio ovogodišnju Turističku sezonu na Orahovačkom jezeru. Tom prigodom, saborski zastupnik Josip Đakić, istaknuo je kako je ponovo ostao iznenađen viđenim na Jezeru naglasivši kako je Orahovačko jezero biser Slavonije koje danas doživljava svoj uspon i napredak. Saborski zastupnik Josip Đakić je pohvalio sve one koji ulaže maksimalne napore da Orahovice postane turistički raj, najavivši kako će kompleks Jezera, tek kada bude u funkciji 365 dana, biti na najvišem nivou.

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec zahvalio se svim sudionicima otvorenja, kazavši kako projekt Jezera još nije završen. Orahovica želi biti u vrhu kontinentalnog turizma i to će postići u narednih nekoliko godina rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Inače, manifestaciju su otvorili biciklisti koji su vozili rekreativnu vožnju terenima Parka prirode Papuk, održana je prva Jezerska regata neobičnih plovila, igralo se otvoreno prvenstvo Orahovice u odbojci na pijesku, a pjesmom i plesom program su uveličali i članovi KUD-a Orahovica i Crkvari. Oko samog jezera svoje je proizvode izložilo i 29 orahovačkih udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. Osim toga, po drugi puta u sklopu otvaranja turističke sezone održan je izbor za Miss Jezera na koji se ove godine prijavilo 29 kandidatkinja. U iznimno jakoj konkurenciji, žiri, na čelu s orahovačkim gradonačelnikom Josipom Nemecom odlučio je kako je nova Miss Jezera, Matea Vuković iz Osijeka. Prva pratilja je Katarina Glavaš(23) iz Črnkovaca dok je druga pratilja Doris Dorić(19) iz Višnjevca. Svim sudionicama ove turističke priredbe Grad Orahovica, Turistička zajednica grada Orahovice i glavni sponzor tvrtka ‘Voće’ Orahovica dodijelili su prigodna priznanja i nagrade. (www.radioorahovica.com, www.orahovica.hr)

 

Share Button