Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. lipnja 2011.

Uz slavlje Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitica u Čađavici održan Pozivni turnir u Streljaštvu Čađavica 2011

Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Grad Virovitice, a u povodu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske i Dana Općine Čađavica, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Općina Čađavica organizirala je pozivni turnir u streljaštvu poluautomatskom puškom, ležeći stav, na prostoru „Pjeskare“ u Čađavici. Prije početka natjecanja u položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Čađavici.

Na turniru je sudjelovalo 16 momčadi braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s prostora Virovitičko-podravske županije, 8 momčadi mjesnih odbora Općine Čađavica i 3 lovačke udruge. Najbolja momčad u konkurenciji braniteljskih udruga je Hrvatski časnički zbor Grada Virovitica u sastavu: Davor Špoljarić, Zoran Kozjak i Vlado Paurić sa pogođenih 269 krugova. Drugo mjesto je osvojila momčad Udruge hrvatskih branitelja Općine Suhopolje u sastavu: Josip Hećimović, Željko Grahovac i Mladen Grba sa pogođenih 260 krugova. Treće mjesto zauzeli su članovi Udruge HVIDR-a Slatina u sastavu: Ivan Gorenac Franjo Antolović i Dragan Kroupa sa pogođenih 240 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji članova braniteljskih udruga 1. mjesto je osvojio Zoran Kozjak član Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice sa pogođenih 97 krugova. Drugi je sa pogođenih 96 krugova bio Stipo Marčinković član Udruge HVIDR-a Orahovica dok je treće mjesto, sa pogođenih 93 kruga osvojio Vlado Paljar član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Virovitičko-podravske županije.

U kategoriji Mjesnih odbora Općine Čađavica, u momčadskoj konkurenciji najbolji su bili članovi MO Starin u sastavu: Josip Teglović, Franjo Matić i Milenko Radulović sa pogođenih 242 kruga. Drugo mjesto je osvojila momčad MO Vraneševci u sastavu Vlado Reščić, Antun Brandt i Željko Koić sa pogođenih 233 kruga, dok je treće osvojio sastav MO Šaševo u sastavu Kruno Nekić, Davor Sopjanac i Josip Erdec sa pogođenih 230 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je sa pogođenih 92 kruga je bio Zvonko Šimić član momčadi MO Čađavički Lug. Srebro je osvojio Kruno Nekić član MO Šaševo sa pogođenih 91 krugom dok je bronca pripala Milenku Raduloviću članu MO Starin sa pogođenih 89 krugova.

Prigodnim Zahvalnicama za sudjelovanje na turniru Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević je uručio predsjednicima LU „Fazan“ Sopje – Kapinci, LU „Vepar“ Slatina i LU „Sokol“ Čađavica. Županijska HVIDR-a uručila je načelniku Rončević prigodni dres u znak zahvale za odličnu organizaciju streljačkog turnira, a nogometnu loptu su poklonili Ženskom nogometnom klubu Čađavica. Zahvalnice za nesebičan doprinos u radu i u ostvarivanju ciljeva ZU HVIDR-a VPŽ su uručene Autoservisu Ivoš iz Slatini, tvrtki Gametronic iz Suhopolja i Milanu Nemet.

Suorganizatori turnira su bili: Streljački savez Virovitičko-podravske županije, a medijski su pokrovitelji bili: Informativni centar Virovitica, Pitomi radio, Radio Slatina i Radio Orahovica.

 

Share Button