Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. srpnja 2011.

Na Gradskom bazenu Virovitica i ove godine škola plivanja

Plivački klub Virovitica i Športska zajednica grada Virovitice već četvrtu godinu za redom organiziraju školu plivanja. Tako se i ove godine očekuje se oko 200-tinjak djece polaznika škole plivanja koja će biti raspoređena u petnaest grupa od po 12 do 15 djece.

Kako nam je u svezi navedenog rekao tajnik Zajednice športskih udruga grada Virovitice Tihomir Majstorović u sklopu provođenja škole plivanja a koja se odnosi na djecu neplivače, provodit će se i škola naprednog plivanja gdje će djecu obučavati raznih tehnikama i stilovima plivanja.

– Dužni smo napomenuti da Športska zajednica grada Virovitice i Plivački klub Virovitici uz punu podršku Grada Virovitice želi ovim programom obuhvatiti što veći broj djece s ciljem da ih se osposobi za samostalno privikavanje na vodu bilo to na zatvorenim ili otvorenim bazenima ili na moru i što manjem broju neželjenih posljedica koje proizlaze iz ne znanja plivanja. Obuka neplivača obavlja se sukladno metodama globalnog plana i programa rada, projektu edukacije i detaljnom planu izobrazbe rekao je između ostalog Tihomir Majstorović.

Športska zajednica grada i Plivački klub Virovitica osigurala je da svaki učenik koji je uspješno svladao kriterije znanja plivanja koji su propisani za plivača početnika i plivača dobije diplomu o uspješno završenoj obuci o osnovama plivanja. Predsjednik Plivačkog kluba Virovitica Zlatko Barčan pojasnio je da kriteriji koji će biti preduvjet za dobivanje diplome odnose se prvenstveno na svladavanje određenih plivačkih disciplina kao što su skok u duboku vodu, plivanje proizvoljnom tehnikom na udaljenost 25 m i to da polovicu ispliva jednim od plivačkih stilova a drugu polovicu drugim stilom.

Troškovi organizacije škole plivanja i ove godine osigurani su u proračunu Grada Virovitice, a preostali dio bit će namiren iz članarina kluba i to uglavnom za naknade voditeljima škole plivanja. (www.virovitica.hr)

 

Share Button