Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. lipnja 2021.

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR izvezli biciklistički maraton Slatina-Osijek

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji rekreativci) u sastavu Mato Bubaš, Darko Dolovski, Dražen Buketa i Pavo Tutenov, uz logistčku podršku Martina Bišćana, izvezli su biciklistički maraton od Slatine do Osijeka, odnosno do umjetničke instalacije ”Crveni fićo”.

Ovaj biciklistički maraton, u duljini od 95 kilometara, drugu godinu zaredom zajedno organiziraju ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”.

Maraton se organizira i u povodu Dana osječkih branitelja, kao i Dana 106. brigade te u sjećanje na 27. lipnja 1991. godine kada je tenk tzv. JNA pregazio crvenog fiću. Bila je to slika koja je tada obišla cijeli svijet i nagovijestila agresiju na Republiku Hrvatsku.

Na samom startu u Slatini, ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima, biciklistima su podršku dali gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, a nakon čijih pozdravnih riječi i polaganja upaljenih lampiona biciklisti su ispraćeni za Osijek.

U Donjem Miholjcu VBR-ovce su dočekale dvije osječke biciklističke legende, prijatelji VBR-ovaca Ivica Lenard i Igor Toman te s njima došli do ciljnog odredišta u Osijeku, umjetničke instalacije ”Crveni fićo” gdje su ih dočekali hrvatski branitelji i članovi Odbora za branitelje Grada Osijeka, kao i vijećnik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dražen Jalovičar. (www.icv.hr, adf, Fotografije: D. Fišli, M. Bišćan)

Share Button