Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. srpnja 2011.

Ministar Tomislav Ivić uručio ugovore zadrugama hrvatskih branitelja među kojima su i županijske zadruge DOTI (Slatina) i VIDRA (Pitomača)

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić uručio je 25 Ugovora o korištenju potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja, ukupne vrijednosti 1.250.000,00 kuna, podsjetivši kako Ministarstvo već sedam godina vrlo uspješno provodi Vladin program zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja kroz različite mjere, a jedna od njih je i poticanje braniteljskih zadruga.

– U jednom dijelu života branili ste našu slobodu, obranili i oslobodili Hrvatsku, a danas sudjelujete u borbi za gospodarski oporavak i ja vam na tome zahvaljujem – rekao je ministar Tomislav Ivić istaknuvši kako u proteklih sedam godina od početnih 10 zadruga osnovanih 2004. godine, kada se počeo realizirati projekt kojega je, istaknuo je, pokrenula tadašnja potpredsjednica Vlade i resorna ministrica Jadranka Kosor, do danas, registrirano je čak 500 zadruga hrvatskih branitelja u čiji je rad uključeno više od 3.000 zadrugara i 3.300 kooperanata.

– Poticaj Ministarstva za osnivanje zadruga hrvatskih branitelja do sada je ostvarilo 392 braniteljske zadruga, dok je za provedbu svih 6 mjera programa utrošeno više od 209 milijuna kuna i zaposleno više od 15.500 hrvatskih branitelja – naglasio je ministar Tomislav Ivić, istaknuvši da su takvi projekti dokaz da država skrbi o braniteljima te da se odnos prema njima pokazuje djelima, a ne riječima. Zahvalio je zadrugama na korektnoj suradnji s Ministarstvom i poručio da su im “vrata Ministarstva uvijek otvorena”.

Među braniteljskim zadrugama iz cijele Hrvatske, dvije su i s područja Virovitičko-podravske županije, odnosno, Braniteljska zadruga DOTI za proizvodnju, usluge i trgovinu (Slatina) i VIDRA – zadruga branitelja za trgovinu, proizvodnju i usluge (Pitomača). (www.mobms.hr)

 

Share Button