Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. srpnja 2011.

Na konferenciji za novinare predstavljeno Rokovo 2011 koje će se ove godine, uz 100 različitih događaja, održavati od 5. do 16. kolovoza

U prostorijama Gradske uprave Grada Virovitice održana je konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš predstavili program manifestacije ”Rokovo 2011“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja će trajati od 5. do 16. kolovoza održat će se više od 100 različitih događanja od kojih je gradonačelnik Kirin posebno izdvojio koncerte Danijele Martinović, Luke Nižetića, Najboljih hrvatskih tamburaša, Žige i bandita kao i Virovitički ulični festival na kojem će nastupiti izvođači iz Makedonije, Slovenije i Hrvatske, Ljetno kino, techno dance party koji će se održati na košarkaškom igralištu VeGeŠKe te već tradicionalne moto susrete.

Troškovi manifestacije će prema procjenama iznositi oko 280.000,00 kn, a Grad Virovitica pokriti će troškove u iznosu od 100.000,00 kn dok će ostatak sufinancirati sponzori i donatori.

Što se promocije tiče od ove godine građani će moći koristiti i novu internetsku stranicu www.rokovo.com preko koje će se moći upoznati sa svim aktivnostima vezanim uz ovu manifestaciju.

Otvorenje je ove godine kao i prethodne na Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza i to promenadnim koncertom Gradske glazbe Virovitica i kazališnom predstavom „Život u kazalištu“ te izložbom „777“ koja će se povodom 777 godina prvog spomena grada Virovitice održati u Gradskom muzeju.

Na kraju konferencije za novinare gradonačelnik Kirin iskoristio je još jednom prigodu da javno istakne veliki uspjeh Draška Zidara osvajanjem Zlatne arene na 58. filmskom festivalu u Puli i uputi čestitke i nazočnom ravnatelju Kazališta Virovitica Miranu Hajošu na svemu što je Kazalište Virovitica učinilo za grad Viroviticu. (www.virovitica.hr)

 

Share Button