Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. srpnja 2011.

Održano Javno izlaganje prijedloga detaljnog plana uređenja „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“, javna rasprava je otvorena do 9. kolovoza

U nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca, zamjenika gradonačelnika Darka Žužaka te predstavnika tvrtke Radlovac d.o.o. i Parka prirode Papuk djelatnici Zavoda za prostorno planiranje Osijek održali su javno izlaganje na temelju prijedloga detaljnog plana uređenja „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“.

Javno izlaganje izvršili su direktor Zavoda Krunoslav Lipić te urbanist i planer Vanesa Bolf i stručnjaci Zavoda za infrastrukturu Ivica Bugarić i Stjepan Stakor predstavljajući svaku česticu izrađenog plana te naglasivši kako je javna rasprava otvorena do 9. kolovoza do kada je za sve zainteresirane osobe osiguran javni uvid u prijedlog detaljnog plana uređenja, a sve primjedbe i eventualne prijedloge na viđeni plan, moguće je unijeti u knjigu primjedbi, predati u pismenom obliku putem urudžbenog zapisnika ili poštom. Nakon rasprave, orahovački gradonačelnik Josip Nemec naglasio je da očekuje kako bi plan trebao biti završen do kraja godine i kako će isti značajno utjecati na razvoj turizma grada Orahovice:

– Ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih gradskih planova, koji će zasigurno, iznimno doprinijeti razvoja grada Orahovice u svim pogledima jer naš grad, ukoliko se samo dio detaljnih i urbanističkih planova realizira, svakako ima blistavu budućnost. Moram čak reći da sam malo i nezadovoljan što ovo sve skupa predugo traje, naime ovaj plan radimo već pet godina, ali susretali smo se s niz administrativnih prepreka koje smo morali riješiti. Vjerujem kako bi plan trebao biti gotov do kraja godine ukoliko ponovo ne bi naišli na neke prepreke. Naravno da nas čeka još dosta posla do onog trenutka kada budemo mogli poslati ovaj plan na gradsko Vijeće i kada će njihovom potvrdom postati punovažeći – zaključio je gradonačelnik Nemec. (www.orahovica.hr)

 

Share Button