Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. listopada 2021.

Dravska priča: Projekt Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 – 3. Interna radionica

U Posjetiteljskom centru Dravska priča održana je 3. Interna radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007 Mura-Drava (Grupa 1) koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH i djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Sudionicima se pozdravnim riječima obratila ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, a glavna stručnjakinja za planove upravljanja Ana Štrbenac, od strane tvrtke Particip, uvela je sudionike u sadržaj i svrhu održavanja radionice.

Sudionici radionice raspravljali su o predloženoj viziji, ali i komentarima prikupljenima na 1. Dioničkoj radionici vezanima uz radnu verziju vizije te došli do zaključka kako bi ju trebalo nadograditi i da će se o njoj još raspravljati na idućim radionicama. Uslijedio je rad na općim ciljevima prema unaprijed dogovorenim upravljačkim temama. S Javnim ustanovama dogovoreno je da odrede upravljačke zonacije područja kojima upravljaju.

Interna radionica zaključena je dogovorom oko druge Dioničke radionice koja će biti podijeljena u dva dijela, prvi dio će se održati krajem studenog 2021. godine, a drugi dio sredinom veljače 2022. godine. Na samom završetku radionice, sudionicima su predstavljeni projekt HEPI TURTLE i njegovi rezultati, a prezentaciju o barskim i crvenouhim kornjačama je održao Vladimir Juhaz, voditelj bioistraživačke stanice u Posjetiteljskom centru Dravska priča. Više možete doznati OVDJE. (www.dravska-prica.hr)

Share Button