Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. siječnja 2022.

Suradnjom Rotary kluba Virovitica i Kazališta Virovitica do nagrađivanja izvrsnosti: Sedam studenata Akademije za umjetnost i kulturu bit će nagrađeno poticajnim iznosima

U subotu, 15. siječnja 2022. godine, održana je kazališna predstava Alabama Davora Špišića u režiji Darija Harjačeka kao ostvarenje suradnje Rotary kluba Virovitica i Kazališta Virovitica. Održana predstava bila je humanitarnog karaktera, a privukla je brojnu zainteresiranu publiku potvrdivši kako je našim sugrađanima kultura (i dalje) bitna unatoč pandemijskim izazovima.

  • Ostvarenju naših ciljeva pomogli su i mnogobrojni donatori na čemu smo im iznimno zahvalni! Upravo ovom suradnjom, sedam studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a koji žive na području Virovitičko-podravske županije, bit će nagrađeno poticajnim iznosom od 1.000 kuna kako bi i dalje težili izvrsnosti i realizirali ju svojim djelovanjem. Osim toga, ovih sedam studenata bit će dodatno nagrađeno sustavom mentorstva pod okriljem članova Rotary kluba Virovitica – poručili su iz Rotary kluba Virovitica.

Kako je nedavno Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u drami za glavnu žensku ulogu dodijeljena upravo Blanki Bart iz Kazališta Virovitica (uloga majke), ovo je bio izvrsni temelj i povod za poticanje mladih u ostvarenju što boljih rezultata te promidžbu važnosti i uloge kulture u društvu. U predstavi, osim Blanke Bart igraju i Goran Koši, Snježana Lančić, Monika Lanšćak, Mijo Pavelko, Goran Vučko i Draško Zidar.

Reference Rotary kluba Virovitica: Donacija COOR-u i druženje sa štićenicima (kuglanje) za pomoć u opremanju učionice za strukovno obrazovanje, Donacija Općoj bolnici Virovitica – COVID-19 II pomoć (nakon kupnje vizira), a za potrebe nabavke antidekubitalnih madraca s kompresorom, tlakomjera s adapterima i pulsnih oksimetara. Djeca-djeci za Božić, u suradnji s COOR-om (kupnja Numicon Oxford University Press matematičko-didaktičkog materijala), kupnja stolnog računala OŠ Miljevci i pripadajuće opreme, simbolična donacija vizira Općoj bolnici Virovitica, donacija Gradskom uredu Crvenog križa Virovitica – Socijalna samoposluga, stručna predavanja: predavanje o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021.-2023., te predavanje Globalni trendovi u standardizaciji: kontrola lanca nabave kroz inspekcijske audite. (www.icv.hr, Rotary klub Virovitica)

Share Button