Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. rujna 2011.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva: Objavljena Uredba o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru

U Narodnim novinama br. 101/11 od 07.09.2011. godine objavljena je Uredba o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru koju je u svrhu provedbe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine br. 90/11) donijela Vlada Republike Hrvatske 25. kolovoza 2011. godine.

Provedbom ovog Zakona i Uredbe čija je prvenstvena svrha sređivanje stanja u prostoru te njegova zaštita kao najvažnijeg hrvatskog resursa, omogućit će se izjednačavanje svih građana u ostvarivanju egzistencijalnih prava, jer se njime rješava pitanje stanova za preko 150 tisuća obitelji. Jednako značajna je i gospodarska komponenta, obzirom da se legalizacijom bespravnih objekata, osobito poljoprivrednih gospodarstava, omogućava njihova valorizacija i stjecanje uvjeta za korištenje poticaja iz međunarodnih programa. Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave odnosno 15. rujna 2011. godine.

Uredba o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru

Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

(www.mzopu.hr)

 

Share Button