Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2022.

Otvoren je poziv – Socijalne inovacije za pravednu zelenu i digitalnu tranziciju, rok za prijavu je 2. kolovoza

Cilj novog poziva – Socijalne inovacije za pravednu zelenu i digitalnu tranziciju je financirati 15 do 20 projekata kojima se razvijaju i testiraju integrirani i uključivi pristupi socijalnim inovacijama za promicanje pravedne zelene i digitalne tranzicije.

Namijenivši ukupni proračun od 10 milijuna eura, poziv je dio potprograma EaSI Europskog socijalnog fonda+ (ESF+).

Aktivnosti koje će se financirati raznolike su kao izgradnja kapaciteta, osviještenost i komunikacija, razvoj i testiranje inovativnih pristupa za suzbijanje energetskog i prometnog siromaštva, jačanje zapošljivosti ranjivih skupina u zelenom i digitalnom gospodarstvu i mnogih drugih.

Projekti u okviru ovog poziva pridonijet će:

  • promicanje provedbe 20. načela europskog stupa socijalnog prava u ključnim uslugama, uključujući energetiku, mobilnost i digitalne komunikacije, u kontekstu zelene i digitalne tranzicije.
  • utvrditi i riješiti (ponovne) potrebe za vještinama i (ponovnim) osposobljavanjem koje proizlaze iz novih, zelenih ili digitalnih proizvoda, usluga ili tehnologija.
  • poticanje društvenog prihvaćanja i/ili promjena u ponašanju za održivije poslovne modele, obrasce potrošnje i/ili načine prijevoza.
  • razviti putove održivosti i alate za transformaciju za aktere socijalne ekonomije.
  • prilagoditi rješenja određenim kontekstima počevši od općih modela, kao što su npr. makrorazinska rješenja za prilagodbu klimatskim promjenama, do drugih, poslovnih ili lokalnih okruženja.

 Prihvatljivi prijavitelji: države članice EU-a (uključujući neprofitne organizacije (privatne ili javne), tijela javne vlasti (nacionalna, regionalne, lokalne), međunarodne organizacije, sveučilišta, obrazovne institucija, istraživačkih centara ili tvrtke (odnosno sukladno predmetnom program).

 Ukupni proračun: 10 mil. eura

Rok za prijavu: 2.8.2022.

 Dokument poziva

 Službeni poziv

(Izvor: Europska komisija, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

SBSinfo.eu: Poziv – Socijalne inovacije za pravednu zelenu digitalnu tranziciju (ESF-2022-SOC-INNOV)

Share Button