Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. lipnja 2022.

Za novog predsjednika UDVDR RH izabran general Slavko Barić: Upućen prijedlog za imenovanje trga ili ulice u Virovitici u čast preminulom Đuri Dečaku

U Gastro Globusu u Zagrebu održan je Izvještajno-izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Na saboru je bio nazočan 61 delegat, od 63 pozvanih. Kao gosti na saboru su bili general Mario Krešić kao predsjednik Generalskog zbora, Josip Đakić kao predsjednik HVIDR-e RH, te državnik tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janković, koji su se kratko obratili nazočnima.

Sabor je vodio v.d. predsjednika UDVDR RH Krešimir Pavelić koji je, između ostalog, upoznao delegate da je središnjica Udruge Gradu Virovitici uputila prijedlog za dodjelu naziva trga ili ulice prema nedavno preminulom predsjedniku UDVDR RH generalu Đuri Dečaku.

Nakon podnesenih izvješća o radu udruge, kandidacijsko povjerenstvo upoznalo je nazočne da ima samo jedan kandidat za novog predsjednika udruge, a to je general Slavko Barić, kojemu je za kandidaturu podršku dalo 19 podružnica. Potom se je general Barić predstavio nazočnima. Nakon predstavljanja, jednoglasno je dogovoreno da će glasovanje na saboru biti javno. General Slavko Barić jednoglasno je izabran za novog predsjednika UDVDR RH. Nakon kratkih čestitki, novi predsjednik je izabran i za likvidatora udruge.

Na samom kraju jednoglasno su prihvaćene smjernice rada udruge za predstojeće razdoblje.

Prisutni delegati UDVDR Podružnice Virovitičko-podravske županije na saboru su bili Vlado Paurić predsjednik UDVDR Ogranak Virovitica i Darko Božičković predsjednik UDVDR Ogranak Voćin.

Po završetku sabora održano je predavanje na temu ”Tjelesna aktivnost u prevenciji bolesti”. Predavanje je održao mr.sc. Allen Bartoš, profesor. kineziologije.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Božičković)

Share Button