Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. lipnja 2022.

Projekt Kuća čaja – oaza mira: provedene edukacije i prezentacije

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije proveli su niz aktivnosti vezano za edukaciju članova projektnog tima i lokalnog stanovništva i prezentaciju sadržaja Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira.

U suradnji sa vanjskim suradnicima, djelatnici Javne ustanove proveli su edukacije lokalnog stanovništva o ljekovitom i samoniklom bilju i dodatne edukacije u 3 modula (Ljekovito bilje i zaštićena područja prirode s naglaskom na zakonsku regulativu, Ljekovito bilje i poljoprivreda s naglaskom na pčelarstvo i Ljekovito bilje i potencijali za razvoj eko turizma).

Isto tako, provedena je i edukacija članova projektnog tima za interpretatore prirode.

Djelatnici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije organizirali su prezentaciju sadržaja budućeg Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola i turističkim djelatnicima te predstavnicima medija. Nakon predstavljanja sadržaja u prostorijama Općine Špišić Bukovica, sudionici prezentacije obišli su i lokaciju budućeg Posjetiteljskog centra Kuća čaja – oaza mira.

(virovitica-nature.hr)

Share Button