Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. listopada 2011.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa, Damir Hoyka, u Gradskom muzeju Virovitica izložio je fotografije iz ciklusa “Dnevnik“

U Gradskom muzeju u Virovitici fotografije iz ciklusa” Dnevnik” izložio jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa Damir Hoyka.

– Ovo je moje prvo gostovanje u Virovitici, a ovom sam izložbom htio potaknuti svakog promatrača da odvoji trenutak u svakom svom danu i posveti ga sebi. Da razmisli o svemu što mu se dogodilo, da sabere misli i osjećaje. Radovi koji su ovdje izloženi, u neku su ruku, moj dnevnik, sukus tema koje su meni kroz prošlogodišnje razdoblje bile intrigantne i interesantne za podijeliti s drugima – govorio je Damir Hoyka na otvorenju svoje izložbe „Dnevnik”.

– Preporučujem da se uvijek moje ili tuđe fotografije gledaju na način da se prvo gleda samo djelo, kao neovisno umjetničko djelo bez naslova, a onda, nakon što si čovjek sam odreflektira svoja razmišljanja kroz njega, neka pogleda sam naslov – rekao je Damir Hoyka.

Izložbi su između ostalih nazočili i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednica Skupštine VPŽ Sanja Kirin, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej…

Inače, Virovitičani su u posljednje dvije godine mogli vidjeti dvije izložbe fotografija ovog proslavljenog fotografa. Prošle godine bila je to izložba fotografija „Dani poslije“ i ove jeseni „Dani poslije II“ koje su dio projekta „Privilegirani, povlašteni ili ponosni“ Zajednice udruga HVIDR-a grada Zagreba. Cilj je ovih izložbi bio prikazati da branitelji nisu “privilegirani” ili “povlašteni” jer su oni stvarali Hrvatsku i bez njihovog doprinosa, često i s izgubljenim dijelovima tijela, o čemu su zorno pokazale fotografije obiju izložbi, ne bi bilo slobodne i suverene Hrvatske države. (www.virovitica.net, kt)

 

Share Button