Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. kolovoza 2022.

Rokovo 2022. Slatinski “Klen” pobjednik 31. županijskog ribolovnog Memorijala “Kup Vinka Belobrka”, pojedinačno najbolji Goran Đerke

Svoj obol proslavi Dana grada Virovitice – Rokova, dali su i ribolovci ŠRU “Ođenica” koji su 31. put zaredom organizirali najveći županijski ribolovni Memorijal “Kup Vinka Belobrka”, u znak sjećanja na svog člana, virovitičkog branitelja koji je položio život na oltar domovine za vrijeme Domovinskog rata u Brusniku 1991. godine.

Tim povodom ŠRU “Ođenica” u suradnji s Gradom Virovitica, UDVDR – Ogranak Virovitica i Hrvatskim časničkim zborom Virovitica na prvom Virovitičkom ribnjaku organizirala je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na kojem je sudjelovalo trinaest ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Prvo mjesto ekipno i prijelazni pehar osvojila je ekipa “Klen” Slatina, ispred ekipe “Peski” iz Đurđevca i domaćina ŠRU “Ođenica” iz Virovitice. Slijede “Toplica” Daruvar, “Udica” Grubišno Polje, “Podravka” Koprivnica, “Drava” Terezino Polje, “Linjak” Zdenci, “Slavonac” Lipik, “TVIN” Virovitica, “Brežnica” Suhopolje, UDVDR-a Virovitica i “Lendava” Špišić Bukovica.

U pojedinačnom plasmanu najbolji je bio Goran Đerke iz ekipe “Udica” Grubišno Polje, ispred Davora Marošija iz ekipe “Toplica” Daruvar te Ivana Rakocije iz ekipe “Ođenica” Virovitica.

Zahvalu svim natjecateljima na sudjelovanju izrazili su, uz dopredsjednika ŠRU “Ođenica” Valentina Grivića i voditelja natjecanja Marija Blažičevića, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, predsjednik UDVDR-a Ogranak Virovitica Vlado Paurić koji je i otvorio natjecanje, te predsjednik HČZ grada Virovitice Davor Špoljarić koji je nazočne upoznao s likom i dijelom hrvatskog viteza Vinka Belobrka i njegovih suboraca koji su stradali od agresorske ruke u prosincu 1991. godine u Brusniku.

Nagrade najuspješnijima uručili su gradski pročelnik Alen Bjelica, predsjednik UDVDR-a Virovitica Vlado Paurić, predsjednik HČZ Virovitica Davor Špoljarić, član HČZ Virovitica Mirko Petraš i sin pokojnog viteza Vinka Belobrka – Hrvoje, koji je i uručio prijelazni pehar pobjedničkoj ekipi na ovom 31. po redu Memorijalu.

Prije početka natjecanja izaslanstvo je odalo počast na posljednjem počivalištu Vinka Belobrka i spomen obilježju poginulim Hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

Share Button