Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. kolovoza 2022.

Vozač saniteta Davor Deskar, utrčao u goruću kuću i spasio život ženi koja je opečena, na izmaku snaga, ostala u plamtećoj zgradi

Virovitičanin Davor Deskar, inače vozač saniteta Zavoda za hitnu pomoć Virovitičko-podravske županije, u noći sa srijede na četvrtak, spasio je život ženi čiju je kuću zahvatio požar. Ženu (60) je spasio na vratima iz goruće buktinje.

Kako nam je ispričao, išao je po kolegu nešto iza 3 sata ujutro svojim automobilom, budući da nije bio u smjeni. Vozio je kroz Ulicu Franje Fujsa u Virovitici, kada je vidio kuću u plamenu.

  • Vidio sam da kuća gori. Stao sam i normalno pozvao dežurne službe, odnosno 112. Oni su se brzo javili i odazvali na intervenciju – ispričao je Davor. Kaže kako je odlučio, dok kolege iz hitne, vatrogasci i policija ne stignu, obići kuću i vidjeti ima li koga unutra i treba li pomoć.
  • Ušao sam u dvorište i krenuo prema kući. Vidjela se vatra, dim je sukljao, počeli su padati i crijepovi. Čuo sam da neka žena zapomaže. Brzo sam se približio, gospođa je bila na izmaku snage, već sva opečena, stajala je u hodniku – ispričao nam je Davor. Pomogao je ženi što prije maknuti se iz buktinje i smjestiti je na sigurno.

Potom je otrčao zatvoriti ventil plina koji se nalazio uz kuću, kako ne bi došlo do eksplozije.

U trenu dok su stigli njegovi kolege, pomogao im je zbrinuti pacijenticu (60), unijeti u vozilo, nešto što inače radi u svojoj smjeni, kaže. Vatrogasci su požar ugasili, a uzrok će biti poznat nakon očevida.

Ozlijeđena žena zadržana je na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, a Davor Deskar, koji u hitnoj radi već četiri godine, od osam ujutro u svojoj je smjeni – vozi pacijente koji trebaju kod liječnika, na dijalizu i slično.

  • Nisam napravio ništa posebno, reagirao sam kao čovjek i drago mi je da sam se u pravo vrijeme našao ondje, da pomognem gospođi – zaključuje Davor.  (www.icv.hr, mlo; foto i video: čitatelj, Matija Rođak)
Share Button